English E-mail

DR. IGOR ČUPKOVIĆ PREZENTIRAO DVA POSTERA NA 20. SVJETSKOM NEUROLOŠKOM KONGRESU U MAROKU

Od 12-17.  studenog 2011. godine u Marakešu, Maroko održan je 20. Svjetski neurološki kongres.

Kongres je održan u organizaciji Svjetske Federacije Neuroloških Društava i Marokanskog Neurološkog društva. Na kongresu je sudjelovalo 3200 neurologa iz 120 zemalja svijeta te su prikazana najsuvremenija dostignuća iz područja dijagnostike i liječenja različitih neuroloških bolesti i poremećaja.

Na kongresu su prikazana dva postera  dr.Igora Čupkovića i dr.Denisa Čerimagića s neurološkog odjela Opće bolnice Dubrovnik pod naslovima „Myasthenia gravis and Epilepsy“ i „Ischemic Stroke with Essential Thrombocythemia and Anabolic Steroid Abuse“.

Uz navedene postere hrvatska neurologija je na kongresu bila zastupljena i s
4 postera neurologa s Klinike za neurologiju KBC „Rebro“, Zagreb i  2 postera neurologa s Klinike za neurologiju KBC „Sestre milosrdnice“, Zagreb.Pohvala gđe. Vlaste Falconi

Ministarstvo zdravlja zaprimilo je putem elektronske pošte podnesak gospođe Vlaste Falconi u kojem iznosi riječi pohvale na rad zaposlenika Vaše zdravstvene ustanove. Ovim putem koristimo priliku istaći da uvijek s velikim zadovoljstvom čitamo pohvale na rad zdravstvenih radnika koji svojim primjerom i korektnošću pridonose boljitku našeg zdravstvenog sustava. U želji da Vaš rad i dalje bude tako uspješan, na korist i zadovoljstvo naših pacijenata, srdačno Vas pozdravljamo.

HRVATSKI DAN LIJEČNIKA
Hrvatski dan liječnika obilježava se u spomen na 26. veljače 1874. godine, kada je osnovan Hrvatski liječnički zbor kao osma liječnička udruga u Europi s ciljem unapređenja medicinske struke.
Dubrovnik Academy of Neurology
Od 19-22.03.2015. u Dubrovniku će se održati „Dubrovnik Academy of Neurology.“
PROGRESIVNE MIOKLONE EPILEPSIJE
13.03.2015. u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu održati će se tečaj „Progresivne mioklone epilepsije“.
„AUTOIMUNE NEUROMUSKULARNE BOLESTI“
27.03.2015. na KBC Zagreb održati će se tečaj „Autoimune neuromuskularne bolesti.“

Opća bolnica Dubrovnik - Adresa: Dr. R. Mišetića b.b., 20000 Dubrovnik - Telefon: +385-20-431-777, - fax : +385-20-426-149 Email : uprava@bolnica-du.hr