English E-mail

DR. IGOR ČUPKOVIĆ PREZENTIRAO DVA POSTERA NA 20. SVJETSKOM NEUROLOŠKOM KONGRESU U MAROKU

Od 12-17.  studenog 2011. godine u Marakešu, Maroko održan je 20. Svjetski neurološki kongres.

Kongres je održan u organizaciji Svjetske Federacije Neuroloških Društava i Marokanskog Neurološkog društva. Na kongresu je sudjelovalo 3200 neurologa iz 120 zemalja svijeta te su prikazana najsuvremenija dostignuća iz područja dijagnostike i liječenja različitih neuroloških bolesti i poremećaja.

Na kongresu su prikazana dva postera  dr.Igora Čupkovića i dr.Denisa Čerimagića s neurološkog odjela Opće bolnice Dubrovnik pod naslovima „Myasthenia gravis and Epilepsy“ i „Ischemic Stroke with Essential Thrombocythemia and Anabolic Steroid Abuse“.

Uz navedene postere hrvatska neurologija je na kongresu bila zastupljena i s
4 postera neurologa s Klinike za neurologiju KBC „Rebro“, Zagreb i  2 postera neurologa s Klinike za neurologiju KBC „Sestre milosrdnice“, Zagreb.SVJETSKI DAN HEPATITISA 2015
Svjetski dan hepatitisa 28. srpnja 2015. obilježava se diljem svijeta, dio je globalne kampanje, koju provodi Svjetska zdravstvena organizacija, kako bi se povećala svijest o virusnim hepatitisima i ukazalo na važnost pravovremenog otkrivanja i liječenja hepatitisa. Ove godine obilježava se pod motom: spriječi hepatitis, djeluj sada: testiraj se, zatraži liječenje“
UPOZORENJE NA OPASNOST OD TOPLINSKOG VALA

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Republike Hrvatske objavljeno je sljedeće upozorenje koje se odnosi na razdoblje od slijedeća 4 dana.

KONGRES EUROPSKE NEUROLOŠKE AKADEMIJE
Od 20-23. lipnja 2015. u Berlinu će se održati 1. kongres europske neurološke akademije (EAN).
NOVO ŽUPANIJSKO POVJERENSTVO KOMORE - OKONČANI IZBORI U HLK

Istaknuti specijalisti i šefovi odjela u OB Dubrovnik primarijus Srećko Ljubičić, magistar Dragutin Petković, doktor Ivica Stojanović i primarijus Ljiljana Betica Radić izabrani su za delagate u Skupštini, a zajedno s doktorom Mladenom Miovićem činit će peteročlano novo Županijsko povjerenstvo Hrvatske liječničke komore.

MULTIPLA SKLEROZA – SIMPOZIJI
Nova lista lijekova HZZO-e sadrži tri nova lijeka za liječenje multiple skleroze (teriflunomid, alemtuzumab i dimetil fumarat).
Tijekom lipnja 2015. održati će se dva simpozija o multiploj sklerozi.

Opća bolnica Dubrovnik - Adresa: Dr. R. Mišetića b.b., 20000 Dubrovnik - Telefon: +385-20-431-777, - fax : +385-20-426-149 Email : uprava@bolnica-du.hr