English E-mail

DR. IGOR ČUPKOVIĆ PREZENTIRAO DVA POSTERA NA 20. SVJETSKOM NEUROLOŠKOM KONGRESU U MAROKU

Od 12-17.  studenog 2011. godine u Marakešu, Maroko održan je 20. Svjetski neurološki kongres.

Kongres je održan u organizaciji Svjetske Federacije Neuroloških Društava i Marokanskog Neurološkog društva. Na kongresu je sudjelovalo 3200 neurologa iz 120 zemalja svijeta te su prikazana najsuvremenija dostignuća iz područja dijagnostike i liječenja različitih neuroloških bolesti i poremećaja.

Na kongresu su prikazana dva postera  dr.Igora Čupkovića i dr.Denisa Čerimagića s neurološkog odjela Opće bolnice Dubrovnik pod naslovima „Myasthenia gravis and Epilepsy“ i „Ischemic Stroke with Essential Thrombocythemia and Anabolic Steroid Abuse“.

Uz navedene postere hrvatska neurologija je na kongresu bila zastupljena i s
4 postera neurologa s Klinike za neurologiju KBC „Rebro“, Zagreb i  2 postera neurologa s Klinike za neurologiju KBC „Sestre milosrdnice“, Zagreb.POČELA NASTAVA PRVE GENERACIJE DIPLOMSKOG STUDIJA „KLINIČKO SESTRINSTVO“ I VEĆ SEDME GENERACIJE STUDENATA PREDDIPLOMSKOG STUDIJA „SESTRINSTVO“ SVEUČILIŠTA U DUBROVNIKU
Dana 16. listopada 2014.godine u Nastavnom centru OB Dubrovnik započela je s nastavom I generacija studenata sveučilišnog stručnog diplomskog studija  „KLINIČKO  SESTRINSTVO“ Sveučilišta u Dubrovniku. U I semestar akademske godine 2014/2015. upisano je 16 studenata koji su prošli ispitni rok.
Klaunovi doktori donijeli smijeh na dječji odjel dubrovačke bolnice
Dječjim odjelom dubrovačke bolnice danas se orio smijeh. Razlog je bio posjet CRVENIH NOSOVA - Klaunovadoktora. Oni za cilj imaju donijeti smijeh i životnu radost bolesnima i ljudima koji pate, prije svega djeci na liječenju u dječjim bolnicama – odjelima diljem Hrvatske.
ODRŽANA PRVA DUBROVAČKA ŠKOLA LIPIDOLOGIJE
Od 11-14. listopada 2014. održana je 1. dubrovačka škola lipidologije.
Školu je svečano otvorio gradonačelnik Dubrovnika, mr.sc. Andro Vlahušić, dr.med., a osnovana je s idejom proširenja znanja o metabolizmu lipoproteina i njihovim poremećajima kao čimbenikom rizika za razvoj ateroskleroze.
U ŠIBENIKU OD 1. DO 3. LISTOPADA 2014. ODRŽAN PRVI MEĐUNARODNI SIMPOZIJ O ZBRINJAVANJU OPEKLINA - REGIONALNOG UDRUŽENJA „FELLOWS IN SCIENCE“
U hotelskom kompleksu Solaris  kraj  Šibenika  je proteklog  vikenda u organizaciji Kliničkog zavoda za plastičnu kirurgiju i opekline KBC Split, održan  prvi   međunarodni  simpozij  o  zbrinjavanju  opeklina – 1st International Cours on Burns and Advanced Burn Life Support.
ESCMID Postgraduate Education Course Mobility and Infection: Diagnosis and Management Dubrovnik, Croatia, 16 – 17 October 2014
.

Opća bolnica Dubrovnik - Adresa: Dr. R. Mišetića b.b., 20000 Dubrovnik - Telefon: +385-20-431-777, - fax : +385-20-426-149 Email : uprava@bolnica-du.hr