English E-mail

DR. IGOR ČUPKOVIĆ PREZENTIRAO DVA POSTERA NA 20. SVJETSKOM NEUROLOŠKOM KONGRESU U MAROKU

Od 12-17.  studenog 2011. godine u Marakešu, Maroko održan je 20. Svjetski neurološki kongres.

Kongres je održan u organizaciji Svjetske Federacije Neuroloških Društava i Marokanskog Neurološkog društva. Na kongresu je sudjelovalo 3200 neurologa iz 120 zemalja svijeta te su prikazana najsuvremenija dostignuća iz područja dijagnostike i liječenja različitih neuroloških bolesti i poremećaja.

Na kongresu su prikazana dva postera  dr.Igora Čupkovića i dr.Denisa Čerimagića s neurološkog odjela Opće bolnice Dubrovnik pod naslovima „Myasthenia gravis and Epilepsy“ i „Ischemic Stroke with Essential Thrombocythemia and Anabolic Steroid Abuse“.

Uz navedene postere hrvatska neurologija je na kongresu bila zastupljena i s
4 postera neurologa s Klinike za neurologiju KBC „Rebro“, Zagreb i  2 postera neurologa s Klinike za neurologiju KBC „Sestre milosrdnice“, Zagreb.U DUBROVNIKU ODRŽAN MEĐUNARODNI KONGRES PLASTIČNE KIRURGIJE „FELLOWS IN SCIENCE“

Od 30.rujna do 4.listopada og. u Dubrovniku je održan Drugi međunarodni kongres plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije „Fellows in science“ koji je ujedno bio i 10. jubilarni kongres našeg nacionalnog društva plastične kirurgije (HDPREK). Kongres je održan u organizaciji Odjela plastične kirurgije OB Dubrovnik i uz suradnju Klinike za plastičnu kirurgiju KB Dubrava iz Zagreba. Predsjedatelj međunarodnog kongresa bio je prof.dr.sc. Marko Margaritoni, a nacionalnog prof.dr.sc. Rado Žic. Skup je bio posvećen nedavno preminuloj dr.Zori Janžeković iz Maribora, pioniru u suvremenom kirurškom liječenju opeklina.

Prvi hrvatski kongres putničke, tropske, migracijske medicine i HIV infekcije

Od 1-4. listopada 2015. u Dubrovniku se održava 1. hrvatski kongres putničke, tropske, migracijske medicine i HIV infekcije.

PRVI OPERATIVNI ZAHVATI LAPAROSKOPSKE RADIKALNE PROSTATEKTOMIJE-„NERVES-SPARING“ NA UROLOGIJI OB DUBROVNIK

Urološki odjel OB Dubrovnik u suradnji s urološkim odjelom OB Zadar je izveo prve operativne zahvate laparoskopske radikalne prostatektomije-nerves sparing.
 

3. MEDIS INVENT

Od 30.09.-01.10.2015. u Zagrebu će se održati 3. Medis InVent.

ZAHVALA OBITELJI SINOVICH ODJELU ZA NEUROLOGIJU

Gospodin Marko Sinovich uputio je mailom zahvalu Odjelu za neurologiju Opće bolnice Dubrovnik.

Opća bolnica Dubrovnik - Adresa: Dr. R. Mišetića b.b., 20000 Dubrovnik - Telefon: +385-20-431-777, - fax : +385-20-426-149 Email : uprava@bolnica-du.hr