English E-mail

DR. IGOR ČUPKOVIĆ PREZENTIRAO DVA POSTERA NA 20. SVJETSKOM NEUROLOŠKOM KONGRESU U MAROKU

Od 12-17.  studenog 2011. godine u Marakešu, Maroko održan je 20. Svjetski neurološki kongres.

Kongres je održan u organizaciji Svjetske Federacije Neuroloških Društava i Marokanskog Neurološkog društva. Na kongresu je sudjelovalo 3200 neurologa iz 120 zemalja svijeta te su prikazana najsuvremenija dostignuća iz područja dijagnostike i liječenja različitih neuroloških bolesti i poremećaja.

Na kongresu su prikazana dva postera  dr.Igora Čupkovića i dr.Denisa Čerimagića s neurološkog odjela Opće bolnice Dubrovnik pod naslovima „Myasthenia gravis and Epilepsy“ i „Ischemic Stroke with Essential Thrombocythemia and Anabolic Steroid Abuse“.

Uz navedene postere hrvatska neurologija je na kongresu bila zastupljena i s
4 postera neurologa s Klinike za neurologiju KBC „Rebro“, Zagreb i  2 postera neurologa s Klinike za neurologiju KBC „Sestre milosrdnice“, Zagreb.KONCERT ZA KUPNJU FIBROSCANA

U sklopu programa Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, pijanistica Naira Asatrian sinoć je u atriju Kneževa dvora održala humanitarni koncert za kupnju ultrazvučnog uređaja FIBROSCAN koji će se donirati za potrebe Infetološkog odjela Opće bolnice Dubrovnik. Gost večeri bio je renomirani američki pijanist James Dick. Prihod od koncerta iznosi 11 050 kuna.

Dodaj život godinama

Povodom Međunarodnog dana fizioterapeuta 08. rujna u Plavoj sali Opće bolnice Dubrovnik održana je prigodna manifestacija djelatnika Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju pod motom „Dodaj život godinama„. Druženju su prisustvovali medicinski djelatnici OB Dubrovnik.

Donacija stalaka za odvojeno prikupljanje otpada

Donacija stalaka za odvojeno prikupljanje otpada je samo nastavak uspješne poslovne suradnje Uprava OB Dubrovnik i Čistoća.

Svjetski kongres transfuzijske medicine ISBT – 2016.

U Dubaiju, najvećem gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, održan je od 03. do 08.rujna 2016.
svjetski kongres transfuzijske medicine ISBT.
 

DONACIJA za kupnju FIBROSCAN uređaja za Opću bolnicu Dubrovnik

Udruga liječenih i oboljelih od virusnih hepatitisa HEPATOS-DUBROVNIK aktivno se uključila u globalnu strategiju eliminacije hepatitisa B i C do 2030. S tim u svezi pokrenuli smo akciju prikupljanja donacija za kupnju FIBROSCAN ultrazvučnog uređaja za dubrovačku opću bolnicu.

Opća bolnica Dubrovnik - Adresa: Dr. R. Mišetića b.b., 20000 Dubrovnik - Telefon: +385-20-431-777, - fax : +385-20-426-149 Email : uprava@bolnica-du.hr