English E-mail

DR. IGOR ČUPKOVIĆ PREZENTIRAO DVA POSTERA NA 20. SVJETSKOM NEUROLOŠKOM KONGRESU U MAROKU

Od 12-17.  studenog 2011. godine u Marakešu, Maroko održan je 20. Svjetski neurološki kongres.

Kongres je održan u organizaciji Svjetske Federacije Neuroloških Društava i Marokanskog Neurološkog društva. Na kongresu je sudjelovalo 3200 neurologa iz 120 zemalja svijeta te su prikazana najsuvremenija dostignuća iz područja dijagnostike i liječenja različitih neuroloških bolesti i poremećaja.

Na kongresu su prikazana dva postera  dr.Igora Čupkovića i dr.Denisa Čerimagića s neurološkog odjela Opće bolnice Dubrovnik pod naslovima „Myasthenia gravis and Epilepsy“ i „Ischemic Stroke with Essential Thrombocythemia and Anabolic Steroid Abuse“.

Uz navedene postere hrvatska neurologija je na kongresu bila zastupljena i s
4 postera neurologa s Klinike za neurologiju KBC „Rebro“, Zagreb i  2 postera neurologa s Klinike za neurologiju KBC „Sestre milosrdnice“, Zagreb.ODRŽAN TEČAJ „MOĆ KOMUNIKACIJE U ORGANIZACIJI I PREMA PACIJENTIMA“
Od 18-19. studenog 2014. u Općoj bolnici Dubrovnik održan je tečaj „Moć komunikacije u organizaciji i prema pacijentima“.
MEĐUNARODNA ŠKOLA ULTRAZVUKA U SURADNJI IAN DONALD, DIU LIBERTAS I OB DUBROVNIK
Od 18-31 Listopada Opća Bolnica Dubrovnik kao nastavna baza DIU Libertas međunarodnog sveučilišta , a u sklopu renomirane Ian Donald škole ultrazvuka sudjelovala je u organizaciji dvotjednog poslijediplomskog usavršavanja 17 polaznika iz više zemalja.
PRIZNANJE OPĆOJ BOLNICI DUBROVNIK
Od 13-15. studenog 2014. u Zagrebu je održan 2. kongres hrvatskog društva za sigurnost pacijenata s međunarodnim sudjelovanjem.
U subotu 15. studenog 2014. u Općoj bolnici Dubrovnik održan je Poslijediplomski tečaj I kategorije „Ultrazvukom vođena regionalna anestezija gornjih i donjih ekstremiteta“.

Tečaju je nazočilo dvadeset polaznika; deset iz OB Dubrovnik, pet iz Kliničkog bolničkog centra Split i pet iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

 

VIII. LACTRIMS (Latinoamerički kongres multiple skleroze)
Od 26-29. studenog 2014. u Limi (Peru) održati će se VIII. LACTRIMS (Latinoamerički kongres multiple skleroze).

Opća bolnica Dubrovnik - Adresa: Dr. R. Mišetića b.b., 20000 Dubrovnik - Telefon: +385-20-431-777, - fax : +385-20-426-149 Email : uprava@bolnica-du.hr