English E-mail

DR. IGOR ČUPKOVIĆ PREZENTIRAO DVA POSTERA NA 20. SVJETSKOM NEUROLOŠKOM KONGRESU U MAROKU

Od 12-17.  studenog 2011. godine u Marakešu, Maroko održan je 20. Svjetski neurološki kongres.

Kongres je održan u organizaciji Svjetske Federacije Neuroloških Društava i Marokanskog Neurološkog društva. Na kongresu je sudjelovalo 3200 neurologa iz 120 zemalja svijeta te su prikazana najsuvremenija dostignuća iz područja dijagnostike i liječenja različitih neuroloških bolesti i poremećaja.

Na kongresu su prikazana dva postera  dr.Igora Čupkovića i dr.Denisa Čerimagića s neurološkog odjela Opće bolnice Dubrovnik pod naslovima „Myasthenia gravis and Epilepsy“ i „Ischemic Stroke with Essential Thrombocythemia and Anabolic Steroid Abuse“.

Uz navedene postere hrvatska neurologija je na kongresu bila zastupljena i s
4 postera neurologa s Klinike za neurologiju KBC „Rebro“, Zagreb i  2 postera neurologa s Klinike za neurologiju KBC „Sestre milosrdnice“, Zagreb.SVIM LIJEČNICIMA NA PODRUČJU ŽUPANIJE DUBROVAČKO-NERETVANSKE - IZBORI U KOMORI
Na temelju Pravilnika o izboru tijela Hrvatske liječničke komore raspisani su izbori za delegate Skupštine odnosno za članove županijskih povjerenstava Komore te izbori za predsjednika odnosno dopredsjednika Komore.
14. TJEDAN MOZGA (BRAIN AWARENESS WEEK)
Kampanja poznata u svijetu kao Brain Awareness Week, provodi se u Hrvatskoj 14. godinu zaredom u mjesecu ožujku pod nazivom Tjedan mozga.
DANI OTVORENIH VRATA petkom od 15-16 sati -posjet Odjelu za palijativnu skrb i druženje sa osobljem
.
Pohvala gđe. Vlaste Falconi

Ministarstvo zdravlja zaprimilo je putem elektronske pošte podnesak gospođe Vlaste Falconi u kojem iznosi riječi pohvale na rad zaposlenika Vaše zdravstvene ustanove. Ovim putem koristimo priliku istaći da uvijek s velikim zadovoljstvom čitamo pohvale na rad zdravstvenih radnika koji svojim primjerom i korektnošću pridonose boljitku našeg zdravstvenog sustava. U želji da Vaš rad i dalje bude tako uspješan, na korist i zadovoljstvo naših pacijenata, srdačno Vas pozdravljamo.

HRVATSKI DAN LIJEČNIKA
Hrvatski dan liječnika obilježava se u spomen na 26. veljače 1874. godine, kada je osnovan Hrvatski liječnički zbor kao osma liječnička udruga u Europi s ciljem unapređenja medicinske struke.

Opća bolnica Dubrovnik - Adresa: Dr. R. Mišetića b.b., 20000 Dubrovnik - Telefon: +385-20-431-777, - fax : +385-20-426-149 Email : uprava@bolnica-du.hr