English E-mail

DR. IGOR ČUPKOVIĆ PREZENTIRAO DVA POSTERA NA 20. SVJETSKOM NEUROLOŠKOM KONGRESU U MAROKU

Od 12-17.  studenog 2011. godine u Marakešu, Maroko održan je 20. Svjetski neurološki kongres.

Kongres je održan u organizaciji Svjetske Federacije Neuroloških Društava i Marokanskog Neurološkog društva. Na kongresu je sudjelovalo 3200 neurologa iz 120 zemalja svijeta te su prikazana najsuvremenija dostignuća iz područja dijagnostike i liječenja različitih neuroloških bolesti i poremećaja.

Na kongresu su prikazana dva postera  dr.Igora Čupkovića i dr.Denisa Čerimagića s neurološkog odjela Opće bolnice Dubrovnik pod naslovima „Myasthenia gravis and Epilepsy“ i „Ischemic Stroke with Essential Thrombocythemia and Anabolic Steroid Abuse“.

Uz navedene postere hrvatska neurologija je na kongresu bila zastupljena i s
4 postera neurologa s Klinike za neurologiju KBC „Rebro“, Zagreb i  2 postera neurologa s Klinike za neurologiju KBC „Sestre milosrdnice“, Zagreb.UPOZORENJE NA OPASNOST OD TOPLINSKOG VALA

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Republike Hrvatske objavljeno je sljedeće upozorenje koje se odnosi na razdoblje od slijedeća 4 dana.

KONGRES EUROPSKE NEUROLOŠKE AKADEMIJE
Od 20-23. lipnja 2015. u Berlinu će se održati 1. kongres europske neurološke akademije (EAN).
NOVO ŽUPANIJSKO POVJERENSTVO KOMORE - OKONČANI IZBORI U HLK

Istaknuti specijalisti i šefovi odjela u OB Dubrovnik primarijus Srećko Ljubičić, magistar Dragutin Petković, doktor Ivica Stojanović i primarijus Ljiljana Betica Radić izabrani su za delagate u Skupštini, a zajedno s doktorom Mladenom Miovićem činit će peteročlano novo Županijsko povjerenstvo Hrvatske liječničke komore.

MULTIPLA SKLEROZA – SIMPOZIJI
Nova lista lijekova HZZO-e sadrži tri nova lijeka za liječenje multiple skleroze (teriflunomid, alemtuzumab i dimetil fumarat).
Tijekom lipnja 2015. održati će se dva simpozija o multiploj sklerozi.
SUSRET DJELATNIKA ANESTEZIOLOGIJE, REANIMATOLOGIJE I INTENZIVNE MEDICINE DALMACIJE
Obavještavamo Vas da će se ovogodišnji tradicionalni susret djelatnika anestezijologije, reanimatologije i intenzivne medicine Dalmacije i kolega iz OB Livno i KBC Mostar održati
u Dubrovniku 06. lipnja 2015.

Opća bolnica Dubrovnik - Adresa: Dr. R. Mišetića b.b., 20000 Dubrovnik - Telefon: +385-20-431-777, - fax : +385-20-426-149 Email : uprava@bolnica-du.hr