English E-mail

DR. IGOR ČUPKOVIĆ PREZENTIRAO DVA POSTERA NA 20. SVJETSKOM NEUROLOŠKOM KONGRESU U MAROKU

Od 12-17.  studenog 2011. godine u Marakešu, Maroko održan je 20. Svjetski neurološki kongres.

Kongres je održan u organizaciji Svjetske Federacije Neuroloških Društava i Marokanskog Neurološkog društva. Na kongresu je sudjelovalo 3200 neurologa iz 120 zemalja svijeta te su prikazana najsuvremenija dostignuća iz područja dijagnostike i liječenja različitih neuroloških bolesti i poremećaja.

Na kongresu su prikazana dva postera  dr.Igora Čupkovića i dr.Denisa Čerimagića s neurološkog odjela Opće bolnice Dubrovnik pod naslovima „Myasthenia gravis and Epilepsy“ i „Ischemic Stroke with Essential Thrombocythemia and Anabolic Steroid Abuse“.

Uz navedene postere hrvatska neurologija je na kongresu bila zastupljena i s
4 postera neurologa s Klinike za neurologiju KBC „Rebro“, Zagreb i  2 postera neurologa s Klinike za neurologiju KBC „Sestre milosrdnice“, Zagreb.Zahvala obitelji Krampus, Golubović i Mulić Odjelu palijativne skrbi

U vrijeme kada se opraštamo od svojih najmilijih svaka lijepa riječ i pomoć više je nego dobrodošla.

U našem slučaju bilo je to opraštanje od naše sestre Luce Krampus koja je ležala na Odjelu palijativne skrbi u vašoj  bolnici.

DONACIJA ODJELU ZA NEUROLOGIJU
Gospodin Stewart i gospođa Gillian Macdonald iz Glasgowa, Škotska donirali su Odjelu za neurologiju OB Dubrovnik 5 pulsnih oksimetara, 5 tlakomjera, 2 stetoskopa i termometar.
Svečano otvaranje Nastavne baze za poslijediplomske studije DIU Libertas međunarodnog sveučilišta „Ian Donald“ Inter-University school of Ultrasound
Potpisan je Sporazum o suradnji DIU-Libertas međunarodno sveučilište i Opće bolnice Dubrovnik u uspostavljanju suradnje u području izvođenja praktičnog dijela nastave zdravstvenog Sveučilišta.
DR.ČERIMAGIĆ IMENOVAN ČLANOM POVJERENSTVA MINISTARSTVA ZDRAVLJA
Odlukom ministra zdravlja od 01. srpnja 2014. prim.dr.sc. Denis Čerimagić imenovan je članom Povjerenstva Ministarstva zdravlja za unaprjeđenje sustava kvalitete zdravstvene zaštite, analizu rizika i poboljšanje sigurnosti pacijenata u bolničkim zdravstvenim ustanovama.
Ugovor o suradnji s Medicinskim fakultetom u Splitu
Radi bolje komunikacije povremeno će na stranicam OB Dubrovnik biti plasirane informacije INFO/RAVNATELJ  sa događajima vezanim za rad bolnice

Opća bolnica Dubrovnik - Adresa: Dr. R. Mišetića b.b., 20000 Dubrovnik - Telefon: +385-20-431-777, - fax : +385-20-426-149 Email : uprava@bolnica-du.hr