English E-mail

DR. IGOR ČUPKOVIĆ PREZENTIRAO DVA POSTERA NA 20. SVJETSKOM NEUROLOŠKOM KONGRESU U MAROKU

Od 12-17.  studenog 2011. godine u Marakešu, Maroko održan je 20. Svjetski neurološki kongres.

Kongres je održan u organizaciji Svjetske Federacije Neuroloških Društava i Marokanskog Neurološkog društva. Na kongresu je sudjelovalo 3200 neurologa iz 120 zemalja svijeta te su prikazana najsuvremenija dostignuća iz područja dijagnostike i liječenja različitih neuroloških bolesti i poremećaja.

Na kongresu su prikazana dva postera  dr.Igora Čupkovića i dr.Denisa Čerimagića s neurološkog odjela Opće bolnice Dubrovnik pod naslovima „Myasthenia gravis and Epilepsy“ i „Ischemic Stroke with Essential Thrombocythemia and Anabolic Steroid Abuse“.

Uz navedene postere hrvatska neurologija je na kongresu bila zastupljena i s
4 postera neurologa s Klinike za neurologiju KBC „Rebro“, Zagreb i  2 postera neurologa s Klinike za neurologiju KBC „Sestre milosrdnice“, Zagreb.PRIOPĆENJE DRŽAVNOG HIDROMETEOROLOŠKOG ZAVODA

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Republike Hrvatske objavljeno je sljedeće upozorenje koje se odnosi na razdoblje od slijedeća 4 dana.

13 th EILAT CONFERENCE OF NEW ANTIEPILEPTIC DRUGS 2016.

Od 26-29. lipnja 2016. u Madridu će se održati „13th Eilat Conference on new Antiepileptic Drugs 2016."

Hrvatski dan moždanog udara 21.lipnja 2016.godine

Hrvatski dan moždanog udara se obilježava s ciljem poboljšanja prevencije i znanja o ovom neurološkom poremećaju po uzoru na Svjetski dan kojeg je proglasila Svjetska organizacija za moždani udar.

 

Dubravka Šuica u Udruzi Kamensko uručila humanitarnu donaciju dječjim odjelima bolnica Vukovar i Dubrovnik

Zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica u petak 17.6.2016. je u prostorijama radionice Udruge Kamensko na zagrebačkoj Knežiji predstavnicama Opće županijske bolnice Vukovar i Opće bolnice Dubrovnik donirala za potrebe dječjih odjela ogrtače i komplete posteljina koje su izradile članice Udruge Kamensko.

 

4. dan tromboze Dubrovnik

U Općoj bolnici Dubrovnik održan je 3. lipnja 2016. tradicionalni simpozij o trombozama „ 4. dan tromboze Dubrovnik“ uz radionicu „Kompresijska terapija venske hipertenzije“. 

 

Opća bolnica Dubrovnik - Adresa: Dr. R. Mišetića b.b., 20000 Dubrovnik - Telefon: +385-20-431-777, - fax : +385-20-426-149 Email : uprava@bolnica-du.hr