English E-mail

DR. IGOR ČUPKOVIĆ PREZENTIRAO DVA POSTERA NA 20. SVJETSKOM NEUROLOŠKOM KONGRESU U MAROKU

Od 12-17.  studenog 2011. godine u Marakešu, Maroko održan je 20. Svjetski neurološki kongres.

Kongres je održan u organizaciji Svjetske Federacije Neuroloških Društava i Marokanskog Neurološkog društva. Na kongresu je sudjelovalo 3200 neurologa iz 120 zemalja svijeta te su prikazana najsuvremenija dostignuća iz područja dijagnostike i liječenja različitih neuroloških bolesti i poremećaja.

Na kongresu su prikazana dva postera  dr.Igora Čupkovića i dr.Denisa Čerimagića s neurološkog odjela Opće bolnice Dubrovnik pod naslovima „Myasthenia gravis and Epilepsy“ i „Ischemic Stroke with Essential Thrombocythemia and Anabolic Steroid Abuse“.

Uz navedene postere hrvatska neurologija je na kongresu bila zastupljena i s
4 postera neurologa s Klinike za neurologiju KBC „Rebro“, Zagreb i  2 postera neurologa s Klinike za neurologiju KBC „Sestre milosrdnice“, Zagreb.Donacija Grada Dubrovnika
Krajem listopada ove godine, Dubrovnik je ponudio gastronomski festival „Good Food Festival Dubrovnik 2014“, a u sklopu festivala dana 28.listopada.održala se tradicionalna Dubrovačka trpeza, na kojoj su predstavljeni brojni dubrovački hoteli i restorani, pekari, slastičari i ugostitelji, te konavoski i pelješki vinari koji su tom prilikom prezentirali svoje znanje i umijeće.
DR. VODOPIĆ KOAUTOR RADA OBJAVLJENOG U ČASOPISU ACTA NEUROLOGICA BELGICA
Rad pod naslovom "Safe implementation of treatments in stroke Monitoring Study (SITS MOST)" registry“ objavljen je u uglednom časopisu Acta Neurologica Belgica  citiranom u  Current contents bazi podataka.
PROMOVIRAN PRVI UDŽBENIK PLASTIČNO-REKONSTRUKCIJSKE KIRURGIJE
Prošlog je vikenda u Sarajevu, u Akademiji nauka Bosne i Hercegovine, pred brojnom publikom i medijima te pripadnicima znanstvenih, stručnih i društvenih krugova, promoviran udžbenik plastično-rekonstrukcijske kirurgije, prvi takav na prostorima bivše države.
DR. LALOVAC OBRANIO DOKTORSKU DISERTACIJU
02.12.2014. na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu doktorsku disertaciju obranio je dr.Miloš Lalovac.
ODRŽANA DRUGA RADIONICA „ZAJEDNO ZA KVALITETU“
Od 26-27. studenog 2014. u prostorijama Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi održana je druga radionica „Zajedno za kvalitetu“.

Opća bolnica Dubrovnik - Adresa: Dr. R. Mišetića b.b., 20000 Dubrovnik - Telefon: +385-20-431-777, - fax : +385-20-426-149 Email : uprava@bolnica-du.hr