Srijeda, 05 Listopad 2022 11:18

HUMANITARNA AKCIJA - PRIKUPLJANJE NOVČANIH SREDSTAVA ZA KUPNJU TRI APARATA ZA POTREBE GINEKOLOŠKOG ODJELA

HUMANITARNA AKCIJA - PRIKUPLJANJE NOVČANIH SREDSTAVA ZA KUPNJU TRI APARATA ZA POTREBE GINEKOLOŠKOG ODJELA ilistracija/Dubrovačka Biskupija

Vjernici svih župa Dubrovačke biskupije tijekom listopada sudjeluju u humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih sredstva za kupnju tri aparata za potrebe Ginekološkog odjela Opće bolnice Dubrovnik.

Radi se o aparatima pomoću kojih roditelji prvi put čuju otkucaje djetetova srca i koji služe za praćenje srčanih tonova djeteta u utrobi majke i kontrakcija trudnica. Bolnica trenutačno ima tri takva uređaja koja se svakodnevno koriste i nisu dovoljna za nadzor svih trudnica, a jedan od potrebnih uređaja služi za praćenje blizanačke trudnoće.

Svi koji žele mogu svoje priloge ostaviti u kutije ili košarice u crkvama namijenjene za akciju pomoći Odjelu ginekologije Opće bolnice Dubrovnik. Do kraja mjeseca cilj je prikupiti  152.000,00 kn.

U biskupijskom dopisu kojeg potpisuje generalni vikar Dubrovačke biskupije mons. Ivica Pervan među ostalim se navodi: „Želimo u ovo naše doba osluškivati poticaje Duha i uočavati potrebe braće i sestara te ispruženom rukom pomagati što više možemo.“  Iz Dubrovačke biskupije ujedno zahvaljuju svima koji su sudjelovali u prijašnjim humanitarnim akcijama i poručuju: „kao kršćani trebamo pomagati“.

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke