Ponedjeljak, 10 Listopad 2022 14:29

TJEDAN PALIJATIVE

U organizaciji Odjela za palijativnu skrb Opće bolnice Dubrovnik i Mobilnog palijativnog tima Doma zdravlja Dubrovnik od 3. do 7. listopada 2022. održan je niz aktivnosti u sklopu Tjedna palijative.
O sadržaju ove manifestacije, koji su osmislile i organizirale Glavna sestra Odjela za palijativnu skrb Kate Šutalo i Koordinatorica Mobilnog palijativnog tima Maja Bender, najbolje govori program aktivnost po danima:
U ponedjeljak je održana sveta misa u crkvi Sv. Mihajla, koju je predvodio biskup Roko Glasnović  uz koncelebraciju župnika don Roberta Čibarića, za sve palijativne bolesnike, njihove obitelji i zdravstvene djelatnike koji skrbe o njima.
U utorak je bila prezentacija rada palijativne skrbi u Medicinskoj školi učenicima četvrtog razreda.
U srijeda je održana prezentacija rada palijativne skrbi u Udruzi umirovljenika - Mokošica.
U četvrtak javno zdravstvena akcija u parku Luja Šoletića.
A u petak navečer u taverni Hotela Petka održan je „Domjenak zahvale“ uz prigodni program i podjelu zahvalnica svim suradnicima palijativne skrbi.
Na prijedlog s našeg odjela zahvalnice su dobili tenor Stijepo Gleđ Markos kao volonter, bivši i sadašnji kapelani don Jerko Ban i don Miro Karatović te prvi voditelj Odjela za palijativnu skrb doktor ZenanKaramehmedović.

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke