Utorak, 22 Studeni 2022 13:45

OPĆOJ BOLNICI DUBROVNIK UPLAĆEN DAR VJERNIKA S PODRUČJA CIJELE BISKUPIJE – ZA APARATE KOJIMA SE PRATE TRUDNOĆE

Dubrovački biskup monsinjor Roko Glasnović sa suradnicima posjetio je Odjel ginekologije Opće bolnice Dubrovnik. Završetkom akcije provedene tijekom listopada po župama i crkvama Dubrovačke biskupije, vjernici su kroz marijanski mjesec prikupili 152.000,00 kn za tri uređaja neophodna za kvalitetno praćenje trudnoće.

Radosni smo što smo zajedno na Blagdan Gospe od zdravlja, prikazanja Blažene djevice Marije u hramu. Sve nam dolazi, sve dobro od Gospodina, pa nam tako i šalje svoga sina da nas zagrli,  podigne, spasi, ozdravi... Stoga smo na poticaj svećenika i laika u razgovoru s našim Caritasom odlučili zamoliti vjernike naših župa da skupimo novce za tri vrlo bitna uređaja za našu bolnicu, uređaja za praćenje života. Govorimo o životu kao najvećem daru. Tek poslije dolazi zdravlje. Mogu možda biti i fizički bolestan, ali dobrog srca, radostan i spašen i tu spašenost podijeliti s drugima. - rekao je biskup dubrovački monsinjor Roko Glasnović koji se još jednom zahvalio svim vjernicima i župama koje su sudjelovale u ovo akciji.

U radosti simbolički predajem 152.000,00 kn za našu djecu budući da smo već uplatili novce za te uređaje. Demografija je možda i najvažnija tema za naše društvo i crkvu, tim više sam zahvalan svim dobročiniteljima i svim darivateljima. U temama obiteljskog pastorala, Vijeća za život i obitelj i Vijeća za laike imamo trogodišnji ciklus, a kao prednajavu reći ću da ćemo staviti naglasak na osobe s invaliditetom. U Hrvatskoj je 625.000 tisuća osoba s invaliditetom. Svi imamo nekog iz bliže obitelji ili poznanika, nekoga tko je osoba s invaliditetom.- zaključio je monsinjor Glasnović.

Ocu biskupu Roku Glasnoviću, kompletnoj biskupiji, Caritasu dubrovačke biskupije, kao i svim župama koje su sudjelovale u kupnji 3 CTG aparata za odjel ginekologije Opće bolnice Dubrovnik zahvaljujem uime bolnice i pacijenata. - uvodno je rekao izv.prof.prim.dr.sc. Marijo Bekić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik i dodao:

Želim reći da su ovo zaista uređaji bez kojih se ne bi mogao raditi svakodnevni rad s trudnicama, pomoću njih pratimo rad srca ploda. To je pozitivna tema u vrijeme kada je svijet preplavljen različitim bolestima i ratovima, a mi na ovaj način kao ustanova, naši vjernici, naš biskup i Caritas održavamo i podržavamo život.-zaključio je ravnatelj Bekić.

Svećenici bliže povezani s liječnicima iz Opće bolnice Dubrovnik, iskazali su interes, ideja je predočena ocu biskupu koji ju je smatrao hvalevrijednom i tako je počela akcija prikupljanja novaca za uređaje – istaknuo je među ostalim ravnatelj Caritasa Dubrovačke biskupije don Ivica Pervan.

Biskupijski Caritas pokrenuo je akciju kroz listopad, mjesec koji je posvećen Blaženoj djevici Mariji po kojoj je i došlo spasenje našem ljudskom rodu, da uključimo u akciju sve naše župe. Zahvaljujemo župnicima i vjernicima koji su osjetili važnost ove inicijative i uključili se svojim svesrdnim darivanjem. Svima im hvala, molimo da Gospodin blagoslovi sve darivatelje, a oni koji možda nisu znali za akciju, neka budu spremni za druge akcije i uključe se u njih kako bi bili sudionici ovakvih velikih projekata,  kako bi se uključili u slap dobrote.

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke