Nedjelja, 14 Svibanj 2023 12:57

SVIM MEDICINSKIM SESTRAMA I TEHNIČARIMA SRETAN NJIHOV DAN!

Međunarodni dan sestrinstva i Međunarodni dan primaljstva ove godine su obilježeni na temu Mentorstvo u sestrinstvu i primaljstvu.

Učenice Medicinske škole Dubrovnik organizirale su ispred Opće bolnice mjerenje šećera i tlaka za najstresnija zanimanja, HGSS, policiju i novinare, a slična je akcija održana i u Dolini Neretve gdje su je ispred Dnevne bolnice Metković organizirale medicinske sestre iz te ustanove.

Medicinske sestre i tehničari i ove godine su održali tradicionalnu konferenciju medicinskih sestara palijativne skrbi, a medicinske sestre i primalje s Odjela ginekologije Opće bolnice Dubrovnik organizirale su Dan otvorenih vrata gdje su sve zainteresirane buduće majke s partnerima imale prilike obići Odjel ginekologije.

Uz Hrvatski dan šećerne bolesti i Međunarodni dan sestrinstva, Poliklinika Hygea, Hrvatska komora medicinskih sestara i Sveučilište u Dubrovniku organizirali su tečaj na temu "Multicentrični pristup liječenju dijabetesa". Osim na predavanjima, polaznici su sudjelovali i na radionici „Free Style Libre 2“ na kojoj su se upoznali s najnovijim sustavom kontrole dijabetesa.

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke