Ponedjeljak, 17 Srpanj 2023 14:37

PREDAVANJA RENOMIRANIH SVJETSKIH STRUČNJAKA PROFESORA RADIOLOGIJE U OB DUBROVNIK

Renomirani znanstvenici, vodeći svjetski poznati stručnjaci profesori radiologije iz najboljih američkih sveučilišta i klinika su održali niz značajnih predavanja u OB Dubrovnik u organizaciji Voditeljice Odjela za radiologiju doc.dr.sc. Vilme Kosović dr.med. uz potporu Ravnatelja bolnice izv.prof.prim.dr.sc. Marija Bekića dr.med. Vrhunska predavanja iz područja neuroradiologije na engleskom jeziku su bila prvenstveno namijenjena radiolozima, otorinolaringolozima, neurokirurzima i neurolozima. Ova gostovanja prof. dr.sc. Ane Franceschi dr.med., prof.dr.sc. Christopher T. Whitlow dr.med., prof.dr.sc. Gaurang Shah dr.med., prof.dr.sc. Rajan Jain dr.med., prof. dr.sc. Bruno Policeni dr.med. i prof.dr.sc. Amy Juliano dr.med. predstavljaju izrazitu čast OB Dubrovnik jer se radi o svjetskim vrhunskim stručnjacima i autoritetima iz polja neuroradiologije.

Prof. dr.sc. Ana Franceschi dr.med. s Medicinskog fakulteta Donald and Barbara Zucker Sveucilista Hofstra/Northwell  iz New Yorka, profesorica radiologije Lenox Hill bolnice u New Yorku je otvorila niz ovih predavanja. Prof.dr.sc. Franceschi je profesionalno posebno posvećena PET/MR mozga i hibridnim tehnikama snimanja kod demencije i neurodegenerativnih bolesti. Prof.dr.sc. Franceschi je 2021. godine dobila Zakladu ASNR Boerger Research Fund za Alzheimerovu bolest i neurokognitivne poremećaje. Uz više znanstvenih publikacija na ovu temu, ona je i glavna urednica udžbenika Hybrid PET/MR Neuroimaging: A Comprehensive Approach (Springer Nature, 2022). Održala je predavanje pod nazivom: ARIA (Amyloid Related Imaging Abnormalities).

Prof. dr. sc. Christopher T. Whitlow dr.med. je nositelj „I. Meschan Distinguished Professorship“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta Advocate Health/Wake Forest. Kao Enterprise Chief of Radiology, prof.dr.sc. Whitlow vodi operacije kliničkog snimanja i služi tripartitnoj misiji Advocate Health/Wake Forest University School of Medicine usmjerenoj na izvrsnost u kliničkoj skrbi, obrazovanju i istraživanju u jednom od najvećih neprofitnih medicinskih sustava u SAD-u, koji obuhvaća 7 država na jugoistoku i srednjem zapadu, te se brine za oko 6 milijuna pacijenata na više od tisuću mjesta za pružanje zdravstvene skrbi i 67 bolnica. Direktor je Instituta za kliničke i translacijske znanosti. Osnivač je i ravnatelj Laboratorija za radiološku informatiku i obradu slike (RIIPL). Prof.dr.sc. Whitlow je glavni istraživač Nacionalnog instituta za zdravlje i privatnih zaklada. Njegova istraživanja rezultirala su s više od 400 objavljenih članaka u časopisima s recenzijom, sažetaka i poglavlja u knjigama, te je u izvršnom vodstvu Američkog društva za funkcionalnu neuroradiologiju (ASFNR), a u ovoj godini će biti imenovan predsjednikom istog. Održao je predavanje pod naslovom: Traumatic brain injuries.

Prof.dr.sc. Gaurang Shah dr.med. je profesor radiologije na Medicinskom fakultetu Ann Arbor Sveučilišta u Michiganu, gdje radi kao direktor fMRI i obrazovanja studenata medicine. Dr. Shah je autor mnogih recenziranih publikacija i više udžbenika. Obnašao je funkciju predsjednika Američke udruge radiologa indijskog podrijetla i Michiganskog radiološkog društva te je član Američkog koledža radiologije (ACR) i Američkog društva funkcionalne neuroradiologije (ASFNR). Član je Upravnog odbora ACR-a i savjetnik CPT odbora za ažuriranje RVS-a za Američko liječničko udruženje. Održao je predavanje naziva: Sinonasal pathologies.

Prof. dr.sc. Rajan Jain dr.med. je profesor radiologije i neurokirurgije na Medicinskom fakultetu Grossman Sveučilišta u New Yorku. Suurednik je udžbenika za doktore medicine Brain Tumor Imaging, a poznat je i kao Glioma imager. Ima preko 200 recenziranih publikacija i do danas je održao preko 150 pozvanih predavanja. Dr. Jain također je suurednik udžbenika Brain Tumor Imaging (Thieme, 2015.). Njegov istraživački i klinički rad usmjeren je na napredno oslikavanje primarnih glijalnih neoplazmi. Održao je predavanje naziva: Essentials of adult brain tumor imaging and 2021 genomic classification.

Prof.dr.sc. Bruno Policeni dr.med. je profesor radiologije, dentalne radiologije i otorinolaringologije na Medicinskom fakultetu Carver Sveučilišta u Iowi i u Sveučilišnoj bolnici i klinici Iowa. Predsjednik je Odbora za međunarodnu suradnju ASNR-a (Američkog društva neuroradiologije) i član je odbora za neuroradiologiju ACR-a (američkog koledža radiologije) te dopredsjednik za operacije i edukaciju na Odjelu za radiologiju I direktor stipendije za neuroradiologiju. Održao je  predavanje na temu: Head and neck cancers and skull base.

Prof.dr.sc. Amy F. Juliano dr.med. s Medicinskog fakulteta Harvard, radiolog je glave i vrata na Odjelu za radiologiju Medicinskog fakulteta Massachusetts Eye and Ear/Harvard. Direktorica je istraživanja i akademskih poslova i direktor programa stipendije za radiologiju glave i vrata na Massachusetts Eye and Ear. Za American College of Radiology, predsjedava odborom NI-RADS i panelom za glavu i vrat Odbora za kriterije prikladnosti. Bila je predsjednica Odbora za međunarodne odnose Američkog društva za radiologiju glave i vrata, a istraživački interesi dr. Juliana uključuju različite teme unutar radiologije glave i vrata. Održala je predavanje na temu: Larynx.

Odaziv renomiranih svjetskih stručnjaka profesora radiologije koji su posjetili OB Dubrovnik i održali niz predavanja potvrđuje da je Odjel za radiologiju OB Dubrovnik prepoznat na međunarodnoj i interkontinentalnoj razini, te se ovim potvrđuje i kvaliteta stručnog rada čitavog osoblja Odjela. Svi sudionici predavanja su imali priliku steći nova saznanja iz područja neuroradiologije te su imali priliku razmijeniti i obogatiti iskustva dosadašnjeg rada.

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke