Utorak, 13 Rujan 2016 12:16

Pedijatrija

__________________________________________________________________________________

Voditelj odjela 
Prim.mr.sc. Marija Radonić, dr.med., pedijatar pulmolog  
marijarado@bolnica-du.hr

Glavna sestra 
Anka Drobac, magistra sestrinstva

Djelatnici

Stacionarni dio odjela raspolaže s 19 kreveta, te 2 kreveta za produženo liječenje i 4 kreveta Dnevne bolnice.                            
Na Odjelu radi 7 liječnika, 6 specijalizanata i 27 medicinskih sestara. Godišnje se hospitalizira oko 1300 djece, od čega 200 novorođenčadi. Odjel raspolaže potrebnom opremom za suvremeno liječenje djece. 
U Dnevnoj bolnici prosječno se liječi  pet  djece, uz stalni porast broja liječenih. Poliklinika pruža oko 25 000 ambulantnih usluga godišnje; u općoj i hitnoj ambulanti i u 7 subspecijalističkih ambulanti:  neonatologija, neuropedijatrija, kardiologija, pulmologija, alergologija i klinička imunologija, endokrinologija,  nefrologija.

 • Pretrage/dijagnostika: 
  UZV: srca, mozga, bubrega, kukova, štitnjače, pluća.
  Endokrinologija: HbA1C, postavljanje inzulinskih pumpi.
  Nefrologija : UZV bubrega i urotrakta
  Kardiologija: EKG, holter krvnog tlaka i EKG-a, ergometrija, UZV srca.
  Neonatologija: probir na prirođeno iščašenje kuka kod rizične djece i probir na oštećenje sluha, perkutano određivanje vrijednosti bilirubina.
  Pulmologija i alergologija: alergološko kožno testiranje, testovi plućne funkcije, pH metrija, FeNO, kloridi u znoju.

Od 2000. god. organizatori smo tradicionalnog godišnjeg međunarodnog simpozija „Croatian, German, Hungarian Meeting“, u cilju trajne medicinske izobrazbe.
Od 2003. god. helikopterskim „transportom k sebi“ osiguran je prijevoz ekstremno nezrele i teško bolesne novorođenčadi u JILD Klinike za pedijatriju KBC Split, centralna jedinica intenzivnog liječenja djece u Dalmaciji.
Od 2006. godine u programu Ministarstva Zdravstva RH, Hrvatskog društva za socijalnu i preventivnu pedijatriju i Hrvatske udruge medicinskih sestara-pedijatrijska sekcija, nosimo naslov „Dječji odjel prijatelj djece“ zbog trajnog nastojanja u poboljšanju uvjeta boravka djece i roditelja na odjelu. Boravak roditelja na odjelu je besplatan. Od 2007. god. nositelji smo programa „Rođeni za čitanje“ s ciljem promocije rane pismenosti kroz program ranog glasnog čitanja. Projekt je dio nacionalne kampanje „Čitaj mi“ Ministarstva kulture, Hrvatskog pedijatrijskog društva i Hrvatskog knjižničarskog društva i europskog projekta European Literacy Network, ELINET, 2014-2016. god.


Kontakt: Odjel +385(0) 20 431648
             Ambulanta + 385(0) 20 431824

_____________________________________________________________________________________

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke