Utorak, 03 Travanj 2018 11:16

Napustio nas je profesor Feti Selmani

dr.sc. Feti Selmani, prof.
1944 - 2018 

U 73. godini  života napustio nas je naš umirovljeni djelatnik profesor Selmani, koji je dugi niz godina radio na području  citopatologije te svojim dostignućima obilježio dubrovačku i hrvatsku medicinu.
Osnivač je Laboratorija za histokemiju pri Službi  za patologiju OB Dubrovnik. 
Dugogodišnjim znanstvenim i stručnim radom usavršio je specifične, brze i bezbolne metode pomoću kojih se u najranijem stadiju otkrivaju prekancerozne promjene i početni karcinomi, čime se značajno povećao broj pretraga i broj izliječenih pacijenata, pa je Opća bolnica Dubrovnik dostigla razinu europskih i svjetskih standarda. 
U OB Dubrovnik pokrenuo je osnivanje znanstvene jedinice  i postao njezin prvi voditelj. Ujedno je bio i predavač na doktorskom studiju “Biologija novotvorina”, član Europskoga udruženja za istraživanje raka, a svoj rad nastavio je i nakon umirovljenja.
Dr. sc. Feti Selmani dobitnik je Nagrade za životno djelo grada Dubrovnika zbog zasluga na području znanstvenoga djelovanja i unaprjeđenja medicinske struke.
Svim djelatnicima Opće bolnice Dubrovnik ostaje u neizbrisivom sjećanju, kao izniman autoritet u struci i  znanosti, a nadasve kao dobar čovjek i gospodin !

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke