Ponedjeljak, 30 Travanj 2018 10:14

OB Dubrovnik: Održan simpozij `Regionalna anestezija u porodništvu i bezbolni porod`

OB Dubrovnik: Održan simpozij `Regionalna anestezija u porodništvu i bezbolni porod` Ivona Butjer /DV

Simpozij pod nazivom `Regionalna anestezija u porodništvu i bezbolni porod`održan je u petak u Plavoj sali OBD. Pod pokroviteljstvom Dubrovačko - neretvanske županije i Grada Dubrovnika, a povodom obilježavanja prve godišnjice organiziranog `Programa bezbolnih poroda u Općoj Bolnici Dubrovnik`.

Uz prisustvovanje eminentnih liječnika, predavača, zdravstvenog osoblja i trudnica događaju su nazočili  župan Nikola Dobroslavić, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica te predsjenica Županijske skupštine Vilma Kosović. 

Voditeljica Odjela za anesteziju OB Dubrovnik doktorica Marija Došner ujedno i predsjednica Organizacijskog odbora simpozija, izjavila je kako je simpozij  organiziran s ciljem obilježavanja godine dana provođenja programa koji se održava pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije.Tom prilikom je naglasila da unatoč svim kadrovskim problemima s kojima se suočava ne samo naša bolnica, nego bolnice diljem Hrvatske, za naše roditelje je osiguran program koji omogućuje njegovo besplatno provođenje. On je posljednjih godinu dana dostupan svim rodiljama koje izraze želju za njim, a odluka o provođenju besplatnog bezbolnog poroda donosi se u dogovoru s ginekologom na zahtjev rodilje iz razloga jer i taj postupak kao i svi ostali u medicini uključuje i svoje rizike , kazala je u svom izlaganju dr. Doršner. 

Zadovoljstvo zbog održavanja simpozija izrazio je i župan Nikola Dobroslavić.

"Županija je osnivač Opće bolnice i naravno kako čini sve što može kako bi joj pomogla da funkcionira kvalitetno. Znamo kako naše zdravstvo ima brojne probleme, no naš moto je kako naši pacijenti i sugrađani moraju dobiti kvalitetnu zdravstvenu uslugu bez obzira na sve. Danas obilježavamo godinu dana od uvođenja bezbolnih poroda i to je uistinu jedna vrijedna inicijativa Bolnice koja se uspješno provodi. To je doprinos budućim majkama koje mogu roditi bez fizičke boli," izjavio je Dobroslavić.

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke