Srijeda, 22 Kolovoz 2018 13:31

Donacijom Zračne luke Dubrovnik kupljen ultrazvučni aparat za Urologiju

Donacijom Zračne luke Dubrovnik kupljen ultrazvučni aparat za Urologiju Leona Rašica

Odjel urologije Opće bolnice Dubrovnik je donacijom Zračne luke Dubrovnik dobio najsuvremeniji ultrazvučni aparat. Prema riječima voditelja odjela prim.dr.sc. Zajima Čustovića posebno je važan u dječjoj urologiji, ali i za otkrivanje raka prostate u njegovoj ranoj fazi.

-Uz sve nove dijagnostičke metode, danas imamo i jedan od najmodernijih ultrazvučnih aparata tako da očekujemo da će otkrivanje raka u njegovoj ranoj fazi kad se još može izliječiti biti kudikamo veća. Dosad smo imali veliki postotak otkrivanja karcinoma u ranoj fazi i to s uređajem kojega smo dijelili s ginekolozima, no njega smo od sedam dana mogli koristiti samo dva dana, a sad imamo aparat koji nam je tu 24 sata – rekao je Zajim Čustović.

O donaciji Zračne luke Dubrovnik govorio je i ravnatelj Opće bolnice Marijo Bekić, koji je istaknuo kako se, unatoč određenim kadrovskim problemima, koji postoje u cijelom hrvatskom zdravstvu, vodi računa o budućnosti, o opremanju i o dobrobiti pacijenata kako bi bili adekvatno zbrinuti i kako bi imali najsuvremeniju opremu radi što uspješnije dijagnostike i liječenja bolesti.

-Sustav financiranja je takav da nam ne ostane puno državnog novca da bismo se adekvatno opremili. Zato su nam donacije najveći izvor suvremenog opremanja, a svake godine radimo prioritet nabave opreme, odnosno procjenjujemo što nam treba, a što ne te se javljamo donatorima.

Direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić, kao i njegov prethodnik Roko Tolić, ima osjećaj za OBD. Zračna luka raspisala je natječaj na kojeg smo se prijavili i obrazložili naše potrebe koje su prepoznate te su nam izašli u susret. Prioritet je bio ultrazvučni uređaj za Odjel urologije koji je sadašnji ultrazvučni aparat dijelio s Ginekološkim odjelom – rekao je Bekić zahvalivši se direktoru Luetiću na donaciji.

-Zračna luka Dubrovnik je socijalno osjetljivo društvo koje godinama pomaže potrebne. Puno je potrebnih pa nastojimo naći nekakvu mjeru i pomoći najpotrebnije. To su radili godinama i moji prethodnici, a nadam se da ćemo i mi nastaviti s tim. Uvijek se sjetim helidroma kojega je izgradila Zračna luka i zbog kojega su spašeni mnogi životi. Ta donacija nije toliko vrijedna koliko je vrijedan svaki ljudski život – rekao je Frano Luetić . prenosi DuList.hr

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke