Subota, 01 Prosinac 2018 17:44

OB Dubrovnik: Doniran novi ultrazvučni uređaj

OB Dubrovnik: Doniran novi ultrazvučni uređaj IB

Jučer je na Jedinici intezivnog liječenja predstavljen novi ultrazvučni uređaj "M - Turbo" koji spada u vodeći proizvod  tvrtke "SonoSite".  M- Turbo projektiran je za visoku kvalitetu prikaza, trajnosti i jednostavnog korištenja više prikazanih parametara  koji uz napredan set  nudi i mogućnost povezivanja s bolničkim sustavima informacijske mreže. 

"Riječ je o novoj generaciji ultrazvučnih aparata koja je prilagođena radu u jedinicama intenzivnog liječenja i teških bolesnika. Prednost je svakako pokretnost aparata koja omogućuje brzu, sigurnu i neinvazivnu dijagnostiku," izjavila je voditeljica Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju  i intenzivnu medicinu OB Dubrovnik, Marija Doršner.

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik doc. Marijo Bekić kazao je kako je uređaj dugo bio na listi želja koji se priželjkuje dugi niz godina, ali zbog manjka sredstava nije ranije došao na red.

Ovaj vrijedan dijagnostički aparat kupljen je donacijom tvrtke Excelsa nekretnine u iznosu od 234 tisuće kuna.

Opća bolnica Dubrovnik zahvaljuje se donatoru na humanoj gesti  u ime svih onih kojima će s ovim uređajem biti moguće pružiti kvalitetniju zdravstvenu skrb.

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke