Ponedjeljak, 10 Prosinac 2018 09:08

Aktivnosti djelatnika Odjela plastične kirurgije i najava velikog međunarodnog skupa 2021. godine u Dubrovniku

OB DUBROVNIK I ODJEL PLASTIČNE KIRURGIJE I KIRURGIJE DOJKE ORGANIZATORI VELIKOG MEĐUNARODNOG SKUPA 2021. GODINE U DUBROVNIKU

Proteklog mjeseca djelatnici Odjela plastične kirurgije i kirurgije dojke aktivno su nastupili na dva nacionalna kongresa s međunarodnim sudjelovanjem s ukupno 7 prezentacija.

Najprije je u Zadru od 7. do 9. studenog  2018. godine održan XI. Hrvatski kongres plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije na kojemu je, pored prezentacija liječnika našeg odjela, aktivnim nastupom u sestrinskom programu uspješno predstavljen i rad naših operacijskih i odjelnih sestara plastične kirurgije. Vrijedno je istaknuti i da je u Sekciji specijalizanata plastične kirurgije odlukom posebnog povjerenstva rad dr. med. Maje Maglić uvršten među tri najuspješnije prezentacije.

U Lovranu je od 14. do 16. studenog 2018. godine održan i VII. Kongres Hrvatskog senološkog društva. Na istom kongresu je na redovnoj Izbornoj skupštini prof.dr.sc. Marko Margaritoni izabran za prvog dopredsjednika nacionalnog društva čime je preuzeo i obvezu Predsjednika organizacijskog odbora slijedećeg kongresa 2021. godine. Na tom skupu će po prvi put biti zajednički organiziran program cjelokupne plastične kirurgije te senologije kao multidisciplinarne struke.

Kongres će biti organiziran od 13. do 18. travnja 2021. godine u Kongresnom centru Hotela Valamar u Dubrovniku kao XII. Hrvatski kongres plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije (HDPREK), VIII. Hrvatski senološki kongres (HSD) te ujedno i V. kongres međunarodnog udruženja plastične kirurgije “Fellows in science”, a skup planira okupiti, pored svih domaćih stručnjaka i znanstvenika s ovih područja medicine, i veliki broj uglednih međunarodnih pozvanih predavača i drugih sudionika iz većeg broja zemalja. Domaćin i nositelj organizacije ovog velikog međunarodnog skupa će biti Odjel plastične kirurgije i kirurgije dojke OB Dubrovnik koji je ovo priznanje i povjerenje, između ostalog, stekao i ranijim uspješnim organizacijama 4 kongresa HDPREK-a (koorganizacijom I. Kongresa 1998. u Dubrovniku i IV. Kongresa 2004. u Cavtatu, zatim samostalnom organizacijom VIII. Kongresa 2010. kao i X. jubilarnog kongresa HDPREK-a  2015. godine - oba u Dubrovniku) te organizacijom III. Hrvatskog senološkog kongresa u Cavtatu 2003. godine uz organiziranje niza domaćih i međunarodnih simpozija i tečajeva iz plastične kirurgije, kirurgije šake te senologije.

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke