Ponedjeljak, 01 Travanj 2019 10:42

Održana večer prijatelja udruge Udruge P.I.N.K. life

Humanitarna večera održala se s ciljem prikupljanja sredstava namijenjenih opremanju onkoloških odjela bolnica  u Zagrebu, Zadru i Dubrovniku

Sinoć je u restoranu Stara Vura u Muzeju grada Zagreba održano humanitarno događanje 'Večer prijatelja udruge – ruka ljubavi', humanitarna večera Udruge P.I.N.K. life. Događaj je okupio brojne osobe iz javnog, društvenog i političkog života, oboljele članice i članove Udruge te predstavnike državnih i privatnih tvrtki. Sredstva prikupljena na ovoj večeri namijenjena su opremanju onkoloških odjela u bolnicama u Zagrebu, Zadru i Dubrovniku, a događanje se odvilo pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva zdravstva RH, gradonačelnika Grada Zagreba te Gradske skupštine Grada Zagreba. Drugu godinu za redom dodijeljene su i posebne PINK nagrade.

Udruga P.I.N.K life od trenutka osnivanja do danas uspješno djeluje i prikuplja sredstva za mnoge akcije. Prije godinu dana održali su prvu humanitarnu večeru, a od tada do danas odradili su veliki broj divnih akcija. Ova večera prošla je u divnoj, možemo reći obiteljskoj atmosferi jer je Udruga okupila ljude iz javnog i političkog života koji joj pomažu u ostvarenju svih svojih zamišljenih akcija. Pozdravne govore održali su Nives Moric, predsjednica Udruge P.I.N.K. life, Dubravka Brezak Stamać, u ime Andrije Mikulića, predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba, dr. Vjekoslav Jeleč, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, u ime gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, prof. dr. Željko Plazonić, u ime premijera RH Andreja Plenkovića i Ministra zdravlja, te Sanja Putica, izaslanica Hrvatskog Sabora i predsjednika Hrvatskog Sabora Gordana Jandrokovića.  Uzvanike je tokom večeri zabavljala Klapa Kampanel, a poseban pljesak izazvao je nastup članice Udruge P.I.N.K. life Gordane Osman, koja je pjevajući tri pjesme pokazala što je naučila na glazbenoj radionici koju Udruga organizira za svoje članice.

Inače, Udruga je poznata po velikim akcijama i javnozdravstvenim kampanjama koje organizira s ciljem jačanja svijesti o važnosti prevencije, podrške oboljelima od raka te poticanja svih u društvu: Vlade, lokalne zajednice, poslovnih subjekata, škola, obitelji i pojedinaca, kako bi poduzeli određene aktivnosti u svrhu smanjenja pojavnosti i smrtnosti od raka te poboljšanja kvalitete života oboljelih od raka. 
Udruga isto tako na veliko brine o svojim članicama i veliki dio rada posvećuje isključivo njima. Iz tog razloga unutar Udruge organiziraju se razne radionice. Do sada su pokrenute slikarska i glazbena radionica, a ubrzo će pokrenuti psihološke radionice, te radionice kuhanja i uljepšavanja. Radionice su besplatne za sve one koji žele sudjelovati u njima, a vrata su otvorena i onim onkološkim bolesnicima koji nisu članovi Udruge. 

Udruga PINK life putem akcija i edukativnih letaka informira građane o važnosti prevencije malignih bolesti usvajanjem zdravih životnih navika, a u tome imaju veliku pomoć od medija, te brojnih osoba iz javnog života. Iznimno su zahvalni na pomoći, te su prošle godine oformili specijalne nagrade kako bi se zahvalili najistaknutijima za rad i trud. Ove godine dodijelili su tri P.I.N.K. life nagrade za doprinos civilnom društvu – predsjedniku Gradske skupštine Grada Zagreba Andriji Mikuliću, pročelniku Gradskog ureda za zdravstvo dr. sc. Vjekoslavu Jeleču i Krešimiru Beljaku, a posebnu nagradu za Ženu godine sabprskoj zastupnici Sanji Putici predala je prošlogodišnja dobitnica Amra Peternel. 

Udruga Pogled iz novog kuta – P.I.N.K. life okuplja onkološke bolesnike, socijalno ugrožene osobe, zdravstvene djelatnike, volontere, kao i osobe društveno i socijalno osviještene za ovaj problem. Cilj udruge je poboljšati kvalitetu života, socijalnu uključenost i prava pacijenata oboljelih od malignih bolesti, njihovih obitelji i mladih liječenih od malignih bolesti. 

Pročitajte više na: https://www.story.hr/lifestyle/odrzana-vecer-prijatelja-udruge-p-i-n-k-life-438956 - www.story.hr
 

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke