Utorak, 02 Travanj 2019 10:25

Grad Dubrovnik i OB Dubrovnik potpisali sporazum o izgradnji senzoričkog parka

Grad Dubrovnik  i OB Dubrovnik potpisali sporazum o izgradnji senzoričkog parka Željko Tutnjević/ Libero

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik doc.prim.dr.sc. Marijo Bekić danas su potpisali sporazum o suradnji na realizaciji projekta izgradnje i opremanja senzoričkog parka. 

Temeljem ovog sporazuma Grad Dubrovnik će u suradnji sa stručnim djelatnicima osposobljenim za korištenje senzoričkog parka, u ime i za račun Bolnice, izvršiti izradu projektne dokumentacije, pripremu natječajne dokumentacije kako bi se osigurala potrebna financijska sredstva te provesti prijavu na otvorene javne natječaje. Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić pojasnio je kako je projekt prvotno bio namjenjen za gradnju parka u naselju Čokolino, no isti je izmješten na Medarevo u blizini Centar za djecu s poteškoćama u razvoju, bivša Dva skalina. Cijena parka, dodao je Brčić, bit će do dva milijuna kuna.

Ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić istaknuo je kako je iznimno sretan zbog "humanog trenutka u kojemu mogu pomoći onima kojima je to najpotrebnije".

 Projekt je kruna suradnje bolnice i Grada te prvi put u povijesti zajedničkog rada otvaramo novo poglavlje na korist najmlađih i onih kojima je to najpotrebnije. Dubrovačka bolnica će ostati socijalni partner i ustanova na koju će se svi iz našeg grada, u bilo kojem trenutku, moći osloniti. U krugu bolnice imamo polikliniku za mentalno zdravlje djece, veliki odjel pedijatrije, a uredit ćemo i bazen na odjelu fizioterapije za djecu s poteškoćama. Rijetko koji grad u Hrvatskoj se može pohvaliti ovakvim uspjehom - kazao je ravnatelj Bekić zahvalivši se svima koji su pomogli u realizaciji projekta senzoričkog parka.

Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je dobre odnose između OB Dubrovnik i Grada Dubrovnika te važnost realizacije projekta izgradnje i opremanja senzoričkog parka. Prema njegovim riječima lokacija je izvrsna zbog mogućnosti prilaza automobilom, a dodao je kako je park izmješten iz Čokolina zbog velike gužve. Franković je najavio u u svibnju rebalans proračuna kojim će omogućiti OB Dubrovnik pet milijuna kuna za unaprjeđenje skrbi pacijenata.

Senzorički park izgradit će se i opremiti na čest. zem. 755/1 K.O Gruž upisane u zk. ul. 2191 A, a na kojoj čest. zem. je upisana Bolnica kao vlasnik, a prvenstvena namjena mu je poboljšanje kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju na području Grada Dubrovnika, te poboljšanje standarda pružanja socijalnih i zdravstvenih usluga. /Tekst prenosi Dubrovački dnevnik 

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke