Srijeda, 08 Svibanj 2019 12:17

OB Dubrovnik: Donacija slika Udruge likovne kolonije Trnovica

Članovi Udruge likovne kolonije Trnovica donirali su slike Odjelima za gastroenterologiju i kardiologiju Opće bolnice Dubrovnik.

U ime Opće bolnice Dubrovnik ravnatelj doc.prim.dr.sc. Marijo Bekić zahvalio se Likovnoj koloniji Trnovica na 20 slika koje su darovali odjelima.
Likovna kolonija je već i prije darovala prelijepim slikama naše odjele. I ovaj put teme su predivne i zaista će lijepo ukrasiti prostore u kojima borave pacijenti i djelatnici što makar malo olakšava boravak posebno onima koji su tu zbog bolesti - kazao je ravnatelj Bekić.

Vodimo računa o djeci Jospiovca, Domu umirovljenika, a naša bolnica je mjesto gdje najviše doniramo slika. Mnogi od nas su u njoj bilo, mogi će u tu doći i lijepo ozdraviti i želimo im uljepšati prostore koliko možemo - kazao je Jerinić dodavši kako je suradnja s bolnicom trajna. Jerinić je naveo kako su darovali i ranije Odjele palijative, infetološki odjel, ginekologiju, neurologiju, a ove godine autori slika su iz Grada, Županije, ali ima ih i iz Italije, Slovenije i BiH.
Ako ovako nastavimo neće biti odjela kojega nećemo uljepšati. Sredstva su nam skromna, ali srca velika - istaknuo je predsjednik Udruge likovne kolonije Trnovica Mato Jerinić 

Tajnica Udruge Nevenka Đirlić naglasila je kako za nju predstavlja veliku čast i zadovoljstvo da umjestnost časti Opću bolnicu Dubrovnik.

 Mi zapravo pokazujemo koliko nam je stalo do svih odjela, da bolesnici i pacijenti kao i svi djelatnici uživaju u prostoru jer je ipak ljepše vidjeti okruženje u kolurima nego sive i bijele zidove. Radovi su od umjetnika iz naše županije i susjednih zemalja jer umjetnost nema granica, a humanom crtom smo pokazali da nam je stalo i da smo velika srca dugih niz godina - poručila je Nevenka Đirlić.

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke