Petak, 18 Listopad 2019 09:29

Prof.dr.sc. Buljan Flander održala superviziju za djelatnice Poliklinike za mentalno zdravlje djece

Iva Maria Demarin; Maja Hatvalić Capurso; Silva Capurso; dr. Davor Grilec; prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander; doc.prim.dr.sc. Marijo Bekić; Katarina Kotlar Iva Maria Demarin; Maja Hatvalić Capurso; Silva Capurso; dr. Davor Grilec; prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander; doc.prim.dr.sc. Marijo Bekić; Katarina Kotlar

U Poliklinici za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Opće bolnice Dubrovnik održana je proteklih dana stručna supervizija djelatnica. Na njihov poziv superviziji se odazvala prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba čije je iskustvo u radu s djecom od neprocjenjive pomoći za novootvorenu, dubrovačku polikliniku.

- Pozvali su me djelatnici Poliklinike da im održim superviziju s obzirom da je prošao određeni period od kada rade. Čujemo se i telefonom oko nekih slučajeva, a djelatnice su bile kod nas po tjedan dana na stažu i edukaciji. Iznimno mi je drago da smo imali prilike podijeliti i njihova i moja iskustva u radu s djecom. - istaknula je prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander.
Prema riječima ravnatelja Opće bolnice Dubrovnik doc.prim.dr.sc. Marija Bekića, suradnja s Poliklinikom za zaštitu djece i mladih grada Zagreba traje od samog početka, kada je začeta ideja o osnivanju dubrovačke poliklinike.
- Prof.dr. Gordana Buljan Flander jest došla u stručnu superviziju, ali mi je smatramo i svojevrsnm domaćinom jer je smo od nje na samome početku zatražili pomoć. Ona je sudjelovala od samog početka ideje, realizaciji i projekcijama oko organiziranja rada Poliklinike za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Opće bolnice Dubrovnik. To je rezultiralo Poliklinikom na koju smo izuzetno ponosni, od čega najviše koristi imaju naša djeca i njihovi roditelji. Zbog toga je svaki vid pomoći, savjeta i edukacija za naše djelatnike uvijek dobrodošao.
Budući da Poliklinika za zaštitu djece i mladih grada Zagreba postoji već 17 godina, djelatnicima Poliklinike za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Opće bolnice Dubrovnik imala je prilike pomoći i u organizacijskom smislu.
- Zaista, i ja i moji djelatnici na dispoziciji smo za svaku vrstu suradnje. Mislim da će naše dvije poliklinike sudjelovati i u zajedničkim europskim projektima. - zaključila je prof. dr. Buljan Flander.
Poliklinika za zaštitu mentalnog zdravlja djece počela je s radom u drugoj polovici travnja ove godine, a voditelj, psihijatar Davor Grilec, dr.med. subspecijalist socijalne psihijatrije ističe potrebu stalnih edukacija i stjecanja novih znanja.
- Djelatnice se sustavno educiraju od početka rada Poliklinike. I sada su tri na edukaciji u Zagrebu. Želimo imati sva psihodijagnostička sredstva i opservacijske protokole te im omogućiti završavanje edukacija koje će im pružiti potrebna znanja i vještine za rad s djecom s teškoćama u razvoju.

Iako još nije službeno otvorena Poliklinika za zaštitu djece i mladih Opće bolnice Dubrovnik u sklopu multidisciplinarnog tima do sada je radila s oko 250 djece koja su trebala psihijatra, psihologa, logopeda, edukacijskog rehabilitatora, fonetičara i/ili radnog terapeuta, a provedeno je više od 600 dijagnostičkih i terapijskih postupaka.

 

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke