Četvrtak, 24 Studeni 2016 20:58

Palijativna skrb

Voditelj odjela
Prim. mr. Srećko Ljubičić, dr. med. specijalist anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja,
subspec. intenzivne medicine
sreckol@bolnica-du.hr

Glavna sestra               
Kate Šutalo, bacc. med. techn.
kates@bolnica-du.hr


Odjel za palijativnu skrb je relativno mladi odjel koji je s radom počeo 28.04.2014.godine. Cilj palijative skrbi je smanjiti bol i neugodne simptome bolesti kod bolesnika, koji se nalaze u posljednjem stadiju neizlječivih bolesti, kao i kod bolesnika s teškim kroničnim bolestima te im osigurati i pružiti kvalitetniji život.

Pored medicinskog osoblja u skrb o pacijentu svakodnevno je uključen duhovnik, te  po potrebi psiholog i socijalni radnik.

Palijativna skrb je isključivo usmjerena na ublažavanje tegoba, nastalih kao posljedica kronično uznapredovalih bolesti, stoga je važno naglasiti pacijentu i/ili pravnom zastupniku  da se na adekvatan način informiraju o ulozi palijativne skrb koja se ne odnosi na daljnje postupke  liječenja. Izabrani liječnik ili nadležni liječnik, pacijenta i/ili zakonskog zastupnika informira o prirodi bolesti, prognozi i daljnjim predloženim postupcima skrbi za pacijenta. Kapacitetni smještaj odjela raspolaže s 13 kreveta. Posjete pacijentima su dozvoljene 24 sata.

Kontakt: +385(0) 20 431-540

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke