Utorak, 25 Veljača 2020 10:34

„Sagledavanje potreba i planiranje palijativne skrbi“

Dana 21.02.2020. godine održao se Tečaj 2. kategorije za medicinske sestre u palijativnoj skrbi pod nazivom: „Sagledavanje potreba i planiranje palijativne skrbi“ na Sveučilišnom Kampusu u Dubrovniku. Na tečaju je sudjelovalo više od 190 sestara i tehničara iz cijele Hrvatske , ali i drugi profesionalci iz sustava zdravstvene i socijalne skrbi te gosti iz Bosne i Hercegovine. Organizatori skupa bili su Hrvatsko društvo medicinskih sestara u palijativnoj skrbi, Dom zdravlja Dubrovnik i Opća bolnica Dubrovnik.

Moderatori pojedinih tema tečaja bili su: Sanja Predavec, dr.med: „ Organizacija palijativne skrbi“, mr.sc. palijativne skrbi Renata Bermanec: „Sagledavanje potreba palijativnog bolesnika i obitelji“, Nataša Dumbović, mag.med.techn: “Planiranje palijativne skrbi“, don Jerko Ban: „Što su to duhovne potrebe u palijativnoj skrbi“, Kate Šutalo, bacc.med.techn: „Prijem na odjel palijativne skrbi i planirani otpust“ i Maja Bender, mag.med.techn: „Prepoznavanje potrebe za palijativnom skrbi i uključivanje u skrb“.

Drugog dana tečaja bio je organiziran radni posjet Centru za koordinaciju palijativne skrbi u Domu zdravlja Dubrovnik i Odjelu za palijativnu skrb u Općoj bolnici Dubrovnik nakon kojeg je bio održan sastanak sa zaključcima skupa; važnost edukacije i zajedničkog jačanja profesionalaca u palijativnoj skrbi, rano prepoznavanje palijativnih bolesnika i uključivanje u skrbi te uloga koordinatora palijativne skrbi kao poveznice svih dionika u pružanju i razvoju palijativne skrbi. Također je istaknuta važnost i prednosti odjela za palijativnu skrb kao zasebne jedinice u kojoj se može primijeniti palijativni pristup i pružiti cjelovita palijativne skrb.

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke