Srijeda, 01 Srpanj 2020 14:24

OB Dubrovnik dobila najsuvremeniji UZV uređaj za radiologiju

OB Dubrovnik dobila najsuvremeniji UZV uređaj za radiologiju edubrovnik.org

U Općoj bolnici Dubrovnik predstavljen je novi UZV uređaj za radiologiju opće namjene u vrijednosti od 868.750 kuna. Za donaciju je zaslužna Dubrovačko-neretvanska županija, a svečanoj primopredaji nazočio je i ministar zdravstva Vili Beroš.

Voditeljica odjela radiologije te predsjednica Županijske skupštine Vilma Kosović rekla kako je ovo poseban dan za OB Dubrovnik, osobito za Odjel za radiologiju.
”Dobili smo visokokvalitetan ultrazvučni uređaj. Dosad smo na odjelu radili na posuđenom uređaju s drugog odjela i dijelili s kolegama drugih specijalnosti zbog čega bi došlo do poteškoća u funkcioniranju, ali naravno bez ikakvih posljedica. Kolege su izrazito educirani, imaju znanje, iskustvo i stručnost te su bez problema radili na uređaju, jednako kvalitetno kao i na ovom izrazito tehnički naprednom uređaju”, rekla je Kosović te dodala kako je od Županijske skupštine, župana Nikole Dobroslavića i ravnatelja OB Dubrovnik Marija Bekića dobila bezrezervnu potporu za nabavku uređaja.

”Obratila sam se Županijskoj skupštini čija sam vijećnica i kojoj sam na čelu te sam dobila bezrezervnu podršku svih vijećnika, ali i podršku župana i ravnatelja OB Dubrovnik. U istoj toj mojoj zamolbi s ultrazvučnim uređajem najviše klase bio je i digitalni rendgenski uređaj s ‘flat panelom’ koji će ujedno doći na naš odjel. Ovaj uređaj ima vrlo napredne tehničke specifikacije koje se odnose na izrazito visoku rezoluciju prilikom ultrazvučnih pretraga s kontrastom koje ćemo primjenjivati sada na našem odjelu. Tako da ćemo kod evaluacije žarišnih lezija jetre te pacijente ‘rješavati’ na ultrazvuku s kontrastom, a nećemo ih onda morati slati dalje na slikovni ‘imaging’ kao što je Multi-Slice kompjuterizirana tomografija ili magnetska rezonanca”, rekla je Kosović te dodala kako će ovaj uređaj pomoći u ranoj detekciji bolesti kod pregleda štitnjače ili dojki.

Ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić rekao je kako je odjel radiologije obogaćen dvama hvalevrijednim uređajima.
”Naš odjel radiologije je obogaćen, na putu je još jedan analogni rendgen koji će biti digitaliziran, a kroz projekt dnevne bolnice cijeli niz dijagnostičkih terapijskih uređaja će stići do kraja godine. Zaista ćemo moći reći da oni pacijenti koji dolaze u OB Dubrovnik će biti pregledani, ili terapijski obrađivani najsuvremenijim medicinskim uređajima”, naglasio je Bekić.

izvor: edubrovnik.org

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke