Srijeda, 29 Srpanj 2020 12:33

Donacijom Grada nabavljena četiri nova respiratora za Opću bolnicu Dubrovnik

Donacijom Grada nabavljena četiri nova respiratora za Opću bolnicu Dubrovnik dulist.hr

Opća bolnica Dubrovnik dobila je četiri respiratora s pripadajućim monitorima za nadzor vitalnih funkcija. Oprema vrijedna 967,500 kuna s PDV-om namijenjena za potrebe Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje s ciljem borbe protiv pandemije virusom COVID-19.

- S današnjom donacijom imamo 15 respiratora, 6 pokretnih respiratora te 10-ak anestezioloških uređaja. To je kako se proljetos pokazalo sasvim dovoljno za naše potrebe. - rekao je ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik doc.prim.dr.sc. Marijo Bekić.

Na radnom sastanku s dubrovačkim gradonačelnikom i zaposlenicima Opće bolnice Dubrovnik bilo je riječi i o potpori turističkom sektoru. Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako Grad kontinuirano nastavlja ulaganja u bolnicu.

- Moramo nastaviti dalje ulažući u medicinsko i nemedicinsko osoblje. Upravo se sada pokazuje koliko je bitno imati jak i moderan zdravstveni sustav koji jamči sigurnost. Geografski se ne možemo promatrati kao bolnica koja je u blizini kliničkog bolničkog centra zbog čega ću se kao saborski zastupnik boriti i izboriti za poseban status Opće bolnice Dubrovnik. To je zaslužio i grad Dubrovnik kao destinacija, ali i kao grad izvrsnosti koji zaslužuje nadstanard i podršku Vlade Republike Hrvatske. - zaključio je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Dogovoren je i model stambenog zbrinjavanja zaposlenika Opće bolnice Dubrovnik. Grad Dubrovnik donirat će bolnici zemljište na Pobrežju zajedno sa završenom prostorno-planskom dokumentacijom, a zaposlenici će imati priliku izgraditi stambene jedinice. Za gostućuje liječnike bit će izgrađene stambene jedinice na šestom katu Opće bolnice Dubrovnik čime će se dugoročno riješiti i pitanje njihovog smještaja.

galerija slika: dubrovackidnevnik.net.hr

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke