Četvrtak, 08 Travanj 2021 12:48

ŽUPANIJA OVE GODINE SUFINANCIRA STANARINE DJELATNIKA OBD I PRIPREMA S BOLNICOM PROJEKT ENERGETSKE OBNOVE

ŽUPANIJA OVE GODINE SUFINANCIRA STANARINE DJELATNIKA OBD I PRIPREMA S BOLNICOM PROJEKT ENERGETSKE OBNOVE dubrovacki.slobodnadalmacija.hr

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić potpisao je s ravnateljem Opće bolnice Dubrovnik izv.prof.prim.dr.sc Marijom Bekićem i predstavnicima ostalih zdravstvenih ustanova s područja Županije Ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene radnike.

Opća bolnica Dubrovnik dobit će 480 tisuća kuna u svrhu sufinanciranja stanarina za zdravstvene radnike, a dodatna sredstva izdvojit će se za stalnu helikoptersku službu i projekt obnove Opće bolnice Dubrovnik, odnosno za pripremu potrebne dokumentacije.

-U završnim smo pregovorima s Ministarstvom zdravstva i Ministarstvom unutarnjih poslova po pitanju uspostave cjelogodišnje hitne helikopterske medicinske službe. Nadam se da će ugovor biti potpisan uskoro. Opća bolnica Dubrovnik je prethodno pokušala dobiti sredstva za energetsku obnovu zgrade. To nastojimo i dalje. Jedan tako veliki projekt nije bilo moguće kandidirati za energetsku obnovu jer se pretpostavljalo da će vrijednost biti viša od 100 milijuna kuna. Radi se obnovi fasade, krovova, o grijanju, hlađenju i prozorima. Odlučili smo se s Općom bolnicom Dubrovnik za izradu projektne dokumentacije. Natječaj je u tijeku, a vrijednost se procjenjuje na četiri milijuna kuna. Županija će osigurati dva milijuna kuna, dok će ostatak sredstva osigurati bolnica i zaklada Blaga djela. Projekt je prijavljen na mehanizam Oporavak i otpornost. Vjerujemo da ćemo dobiti ta sredstva, a vrijednost samog projekta procjenjuje se na 150 milijuna kuna - istaknuo je župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

Prema riječima ravnatelja Opće bolnice Dubrovnik izv.prof.prim.dr.sc. Marija Bekića novci koje je osigurala Županija za zdravstvene ustanove na krajnjem jugu Republike Hrvatske zdravstvenim će djelatnicima unaprijediti rad i stvoriti uvjete za dolazak i ostanak u zdravstvenim ustanovama najjužnije hrvatske županije.

-Mjere su uistinu poticajne i unaprijedit će dostupnost i kvalitetu pružanja zdravstvene zaštite. Moram istaknuti da interes za dolazak zdravstvenih djelatnika u našu županiju postoji. Samo u 2020., u Općoj bolnici Dubrovnik zaposleno je 29 medicinskih sestara, od kojih je osam izvan županije. Ista tendencija postoji i danas. Protekle smo godine zaposlili i devet liječnika – pet specijalizanata i četiri liječnika specijalista. Mjere koje je donijela Dubrovačko-neretvanska županija su ono što grad i županiju čini poželjnim poslodavcem i mjesto za življenje zdravstvenog kadra“, istaknuo je  izv.prof.prim.dr.sc. Marijo Bekić.

Dubrovačko-neretvanska županija potpisala je i ugovora s domovima zdravlja Dubrovnik, ”Dr. Ante Franulović” Vela Luka, Korčula, Metković i Ploče, kao i sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke