Srijeda, 12 Svibanj 2021 18:51

POTPISAN SPORAZUM O STAMBENOM ZBRINJAVANJU DJELATNIKA U ZDRAVSTVU

POTPISAN SPORAZUM O STAMBENOM ZBRINJAVANJU DJELATNIKA U ZDRAVSTVU dubrovackidnevnik.net.hr

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik prof.dr.sc. Marijo Bekić potpisao je s gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem „Sporazum o zajedničkoj suradnji na osiguravanju uvjeta za stambeno zbrinjavanje djelatnika u zdravstvu“. Sporazum je potpisan uz Svjetski dan medicinskih sestara i tehničara na osnovu izrađene arhitektonsko-urbanističke studije Pobrežje.

Ovim Sporazumom Grad Dubrovnik iskazao je namjeru dodjele zemljišta djelatnicima u zdravstvu na području Pobrežja, prepoznajući status i važnost svih zdravstvenih djelatnika kao nositelja društvene skrbi za zdravlje stanovništva.

Grad Dubrovnik prepoznao je status i važnost svih zdravstvenih djelatnika kao nositelja društvene skrbi za zdravlje građana. Zdravstveni djelatnici vrlo su važan resurs ovog Grada, a upravo u vrijeme koronakrize pokazalo se koliko su nam bitni i važni“ – poručio je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Grad Dubrovnik želi kroz niz mjera gospodarske i socijalne politike stvoriti uvjete za poticanje i zadržavanje mladih stručnjaka, djelatnika u zdravstvu u Dubrovniku, pa tako i kroz realizaciju modela osiguravanja stambenog prostora za medicinske djelatnike, čime bi se ostvario krajnji cilj - poboljšanja uvjeta rada djelatnika u zdravstvu te poboljšanje zdravstvene zaštite građana na području Grada Dubrovnika.

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke