Utorak, 13 Rujan 2016 14:23

ODJEL ZA JEDNODNEVNU KIRURGIJU

GLAVNA SESTRA
Daniela Korić, dipl. med. techn.
E-mail: danielan@bolnica-du.hr
KONTAKT
Odjel: +385 (020) 431-511

UKRATKO O ODJELU
Jednodnevna kirurgija je organizacijska jedinica Službe za kirurgiju u Općoj bolnici Dubrovnik koja omogućuje brzo, efektivno i financijski učinkovito zbrinjavanje pacijenata pridonoseći na taj način boljem funkcioniranju cijele bolnice, a samim time i cjelokupnog zdravstvenog sustava.
Ova organizacijska jedinica je sistematizirana kao Odjel za jednodnevnu kirurgiju te je započela s radom od siječnja 2018. godine. Prostor Odjela za jednodnevnu kirurgiju uključuje četiri bolesničke sobe, te prateće prostore za prijeoperativnu i poslijeoperativnu njegu pacijenata.
Jednodnevna kirurgija je organizirana kako bi pružila bolesniku usmjerenu skrb. Posebna pažnja je usmjerena tijekom boravka bolesnika u ustanovi. Svatko treba dobiti onakav tretman koji odgovara njegovom stanju i imati mogućnost odlaska kući istog dana s nastavkom oporavka u obiteljskom okruženju. Time se izbjegavaju problem koji mogu nastati kao rezultat prolongirane hospitalizacije. Znatno je smanjen rizik od postoperativne boli, tromboembolijskih komplikacija i bolničkih infekcija. Manji je rizik širenja infekcije kao rezultat fizičke odvojenosti bolesnika, kraćeg boravka u bolnici i oporavka u svojim kućama.
Od početka 2018. godine u jednodnevnoj kirurgiji najčešće izvođeni zahvati su operacije hernija, operacije proktološke patologije (analne fisure, hemoroidi), zatim artroskopija koljena i ramena, uklanjanje mekotkivnih i koštanih tumora itd. U spektar operacija ulaze i mnogobrojne operacije u domeni otorinolaringologije i plastične kirurgije, oftalmološke, ginekološke, urološke, vaskularne, ortopedske i inih grana kirurgije.

 

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke