Utorak, 13 Rujan 2016 13:59

OBJEDINJENI HITNI BOLNIČKI PRIJAM

VODITELJ ODJELA
Marko Marinović, dr. med. specijalist hitne medicine
E-mail: markoma@bolnica-du.hr
GLAVNI TEHNIČAR
Davor Raguž, univ. mag. med. techn.
E-mail: davorr@bolnica-du.hr
LIJEČNICI
Marko Marinović, dr. med. specijalist hitne medicine
VODITELJI TIMOVA
Ana Radetić, mag. med. techn.
Nikoleta Miljević, bacc. med. techn.
Ana Kristić, bacc. med. techn.
Iris Kurtović, mag. med. techn.
Ana Matušić, bacc. med. techn.
KONTAKT
Administracija: +385 (020) 431-649
NOVI OBJEDINJENI HITNI BOLNIČKI PRIJAM

UKRATKO O ODJELU
Hitni prijam, izvornog naziva "Ambulanta za hitni prijam i upis bolesnika" osnovan je 13.03.1995 godine. S radom je počeo 01.04.1995 godine u prostoru Opće bolnice, bivši prostor koji je koristila Služba hitne pomoći. Djelatnici Hitne prijamne ambulante i upisa bolesnika raspoređeni su  na određeno vrijeme s drugih odjela i odradili su najveći dio posla kako u organizacijskom tako i u redovnom radnom vremenu, skrbeći o bolesnicima koji su na hitan prijam dolazili osobno, u pratnji rodbine, dovoženi kolima hitne pomoći ili sanitetskog prijevoza s područja cijele županije Dubrovačko - neretvanske i iz susjedne republike BiH.  Kroz određeni vremenski period postignuta je puna ekipiranost medicinskih sestara i tehničara te opremljenost prostora suvremenim pomagalima i opremom. Stručnu  nadgradnju u radu ambulante pružali su svi liječnici specijalisti Opće bolnice, a nakon redovnog radnog vremena u Hitnoj prijamnoj ambulanti radili su dežurni liječnici Opće bolnice. U 2002 .godini Hitna prijamna ambulanta seli u novo izgrađene prostore, u sklopu preseljenja zajedno sa Službom hitne medicinske pomoći, koja je i nakon odvajanja  1995. godine egzistirala u prostoru Opće bolnice. Preseljenjem Hitne medicinske pomoći u nove prostore, Hitna prijamna ambulanta prelazi u prostore koje koristi i danas.

O nama danas:
Objedinjeni hitni bolnički prijam - Centar hitne medicine je organiziran kao jedinstveno ulazno mjesto u bolnicu za hitne slučajeve.
Hitna medicina je specijalnost u kojoj se zbrinjavaju akutno bolesne i/ili ozlijeđene osobe koje trebaju neodgodivu medicinsku pomoć. Hitna medicina temelji se na znanjima i vještinama u dijagnozi i liječenju akutnih i hitnih bolesti i ozljeda svih dobnih skupina. Hitna medicina je struka koja zahtijeva kompleksno znanje i vladanje naprednim vještinama, poput otvaranja i/ili održavanja dišnog puta (područje anesteziologije), zbrinjavanja rana (područje kirurgije) i/ili zbrinjavanja prijeloma (područje ortopedije), zbrinjavanja srčanog zastoja (područje interne medicine), pa do odstranjivanja stranog tijela u dišnom putu i zaustavljanja krvarenja iz nosa (područje ORL) ili vođenja poroda (područje porodiljstva). Nužne su i odgovarajuće psihofizičke predispozicije i sposobnost dobrog podnošenja stresa u neočekivanim situacijama i teškim prizorima.
Hitni bolnički prijam  OB Dubrovnik pokriva sve specijalističke struke osim pedijatrije i  ginekologije.
Radno vrijeme je svakim danom od 00-24 sata. Pacijenti se primaju na liječenje upućeni od liječnika obiteljske medicine, transportirani od strane Hitne medicinske pomoći ili se mogu javit bez uputnice, izravno zatražiti pomoć.

 

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke