Srijeda, 26 Listopad 2016 08:30

Odjel za urologiju

Voditelj odjela
Prim. dr. sc. Zajim Čustović, dr. med.
Liječnik specijalist urologije, subspec. urološke onkologije
zaimc@bolnica-du.hr
Glavna sestra odjela
Ivana Đurić, bacc. med. techn.
iva@bolnica-du.hr


Urološki odjel sastoji se od stacionarnog i polikliničkog dijela. Stacionarni dio Odjela smješten je na prvom katu, raspolaže s 12 kreveta. Rad u Dnevnoj bolnici organiziran je radom na tri dodatna kreveta.

Svakodnevni operacijski program uključuje tzv. otvorene i endoskopske zahvate, koji se obavljaju u posebnoj operacijskoj dvorani, opremljenoj najsuvremenijim medicinskim uređajima za izvođenje operativnih zahvata. Svakodnevno se obavljaju i operativni zahvati iz dječje urologije. Želimo naglasiti da smo orjentitani na uvođenje novih pristupa u liječenju pacijenata koji se odnose na operacijske, dijagnostičke i terapijske metode.

  • Poliklinički dio se sastoji od šest ambulanta:

Opća urološka ambulanta
Hitna urološka ambulanta
Ambulanta za urodinamiku i neurologiju
Ambulanta ua ultrazvučnu dijagnostiku
Ambulanta za endoskopsku dijagnostiku
Ambulanta za dječju urologiju

  • Znanstvena aktivnost

Znanstvena aktivnost je oduvijek bila važan dio djelovanja i rada urologa OB Dubrovnik, putem znanstvenih i stručnih radova raznovrsne tematike iz područja urologije. Znanstvena djelatnost doprinosi stručnom usavršavanju liječnika. Potreba za prezentacijom vlastitog djelokruga rada i otkrića kroz znanstveno-stručne radove je neophodna, radi usporedbe dobivenih rezultata s rezultatima ostalih stručnjaka iz domene urologije i srodnih područja, kako bi adekvatno mogli mjeriti i ocjenjivati naš rad.

Današnja generacija urologa OB Dubrovnik predstavlja stručnjake, koji su po rezultatima rada dio perspektivne generacije hrvatske urologije.
 

Odjel +385 (0)20 431-615
Ambulanta +385 (0)20 431-617
Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke