Pretraga

Tekst
A A A
Prikaz
.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}
accessibility
Email
Veličina teksta
A A A
Tema
accessibility

Listopad 2019 – Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava

Dana 25. listopada 2020. godine u Dubrovniku je potpisan ugovor o sufinanciranju projekta „Dnevna bolnica u Dubrovniku i Metkoviću“ broj: KK.08.1.2.03.0034 za dodjelu bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. čiji je korisnik Opća bolnica Dubrovnik.

Ugovor je potpisan od strane ministra Regionalnog razvoja i fondova Europske unije mr. sc. Marka Pavića, ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislava Petrica i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik doc. dr. sc. Marijo Bekić, dr. med., a istome su prisustvovali župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima, gradonačelnik Dubrovnika Mate Franković, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, ministar zdravstva Milan Kujundžić, kao i državna tajnica u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nikolina Klaić.

Nositelj projekta je Opća bolnica Dubrovnik, koja ga je pripremala uz pomoć Regionalne razvojne agencije DUNEA, te prijavila na natječaj objavljen u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava “Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama”.

Ukupna vrijednost projekta je 50.853.801,07 kuna, dok su ukupno prihvatljivi troškovi i dodijeljena bespovratna sredstva 49.745.477,22 kuna.

Prema ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava, za Adaptaciju i opremanje DB Dubrovnik predviđen je iznos od 26.029.950 kuna (uključuje radove uređenja oftalmološke operacijske sale i dermatovenerologije, stručno tehnički nadzor nad izvođenjem radova, te nabavu opreme) , dok je za Rekonstrukciju postojeće građevine za DB Metković predviđen iznos od 21.264.046,88 kuna (uključuje radove rekonstrukcije (promjena namjene i dogradnja) postojeće građevine javne i društvene namjene zgrade Općinskog suda u zdravstvenu ustanovu – Dnevnu bolnicu Metković, podružnicu OB Dubrovnik, stručno-tehnički nadzor izvođenjem radova, te projektantski nadzor).