Pretraga

Tekst
A A A
Prikaz
.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}
accessibility
Email
Veličina teksta
A A A
Tema
accessibility

Svibanj 2021 – Završeni radovi na uređenju oftalmološke OP sale i dermatovenerologije u sklopu Dnevne bolnice Dubrovnik

U pratnji ravnatelja Opće bolnice Dubrovnik izv.prof.prim.dr.sc. Marija Bekića danas je župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima obišao završene novouređene prostore Oftalmološke OP sale i Dermatovenerologije u OB Dubrovnik, uređene u sklopu projekta „Dnevna bolnica u Dubrovniku i Metkoviću“.

Naime, Opća bolnica Dubrovnik dobitnik je bespovratnih sredstava za projekt „Dnevna bolnica u Dubrovniku i Metkoviću“, a cilj projekta je nadogradnja Dnevne bolnice u Dubrovniku, te uspostava dnevne bolnice Metković zbog povećanja kvalitete i učinkovitosti pružanja bolničkih usluga, smanjenja broja pacijenata na akutnom liječenju, te povećanja dnevno – bolničkih kapaciteta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Izvoditelj radova tvrtka TROMONT d.o.o. s radovima je počela 28. kolovoza 2020. godine s ugovorenim rokom građenja od sedam mjeseci. Radovi su se odvijali prema terminskom planu, a primopredaja radova obavljena je 27. travnja 2021.

Adaptacijom postojeće zgrade unutar Opće bolnice Dubrovnik (uređenje oftalmološke operacijske sale i dermatovenerologije), te nabavom i suvremene opreme očekuje se povećanje dostupnosti zdravstvene skrbi i povećanje učinkovitosti, te racionalizacije troškova poslovanja OB Dubrovnik.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova je iznosila 3.433.733,48 kuna s PDV-om, dok su okončani izvedeni radovi iznosili 3.110.578,98 kuna s PDV-om i izvoditelj je izveo radove unutar ugovornog roka građenja.

U kolovozu 2020. godine u Općoj bolnici Dubrovnik održan je i seminar na temu “Promicanje ravnopravnosti spolova i zabrana diskriminacije”. Seminar se održao u okviru operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz EU fondova u financijskom razdoblju 2014 – 2020.

U tijeku je javna nabava u sklopu opremanja Dnevne bolnice, pa tako i opremanje novih prostora oftalmološke OP sale i dermatologije, te se realizacija dobave i ugradnje medicinske opreme očekuje u jesen ove godine.