Pretraga

Tekst
A A A
Prikaz
.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}
accessibility
Email
Veličina teksta
A A A
Tema
accessibility

Listopad 2017. – Seminar „Promicanje ravnopravnosti spolova i zabrana diskriminacije“

Dana 24. listopada u Plavoj sali OB Dubrovnik održan je seminar vezano za podizanje svijesti na radnom mjestu o osjetljivim temama koje se tiču spolova, rodnih manjina, rodne tranzicije i spolne orijentacije, kao i edukacija o jednakim mogućnostima i nediskriminaciji  “Promicanje ravnopravnosti spolova i zabrana diskriminacije”.
    Seminar se održao u okviru operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz EU fondova u financijskom razdoblju 2014 – 2020. budući je OB Dubrovnik prema spomenutom ugovoru obavezna poštovati zadane smjernice projektnog prijedloga programa.
Predavanje je održala predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dubrovačko neretvanske županije, Nina Skurić, a uvodnim riječima  prisutnima se obratio Darko Katić, dipl. ing.  član projektnog tima.
    U izlaganju predsjednica Nina Skurić naglasila je važnost podizanja svijesti o ravnopravnosti spolova na radnom mjestu, a i šire u zajednici s posebnim osvrtom na rodne manjine, rodne tranzicije i spolnu orijentaciju. Usmjerenost javnih politika na oba spola pokazatelj je vjerodostojnosti i odgovornosti kao i ulaganje u ravnopravnost spolova koje donosi rezultate napretka društva u budućnosti, istaknula u svom izlaganju predsjednica Nina Skurić.