Pretraga

Tekst
A A A
Prikaz
.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}
accessibility
Email
Veličina teksta
A A A
Tema
accessibility

Ožujak, travanj, svibanj 2018 – Radovi

Tijekom veljače i ožujka 2018. obavljali su se radovi demontaže i odvoza otpada s Objedinjenog hitnog bolničkog prijema na deponij.

U travnju se započelo s građevinsko-obrtničkim radovima (pregrađivanje novih prostora) kao i radovi na instalacijama ventilacije, grijanja, hlađenja, vodovoda i odvodnje, medicinskih plinova, te radovi na trasama električnih instalacija (jake i slabe struje).

 

Članak objavljen na portalu Dubrovački dnevnik.hr

OBJEDINJENI HITNI PRIJEM Sve bi moglo biti gotovo do kraja godine, pogledajte kako napreduju radovi 
Autor: Ivona Butjer  Datum objave: 18.05.2018.   Autor fotografija: Goran Mratinović

Radovi na objedinjenom hitnom bolničkom prijemu Opće bolnice Dubrovnik su u punom jeku, a danas ih je obišao ravnatelj bolnice dr. Marijo Bekić, u pratnji izvođača radova.

“Nakon provedenih postupaka javne nabave, Opća bolnica Dubrovnik je krenula u projekt. Riječ je o investiciji vrijednoj 20 milijuna kuna, a riječ je o sredstvima iz EU fondova. Prema ugovoru, rok za dovršetak radova je ljeto 2019. godine, no sami radovi bi mogli biti gotovi i do kraja ove godine,” izjavio je dr. Bekić.

Izvođač radova je tvrtka Tromont, a ovo je treća suradnja između Bolnice i građevinske tvrtke s obzirom na to kako je već izvodila radova na poliklinikama i odjelu za palijativnu skrb.

“Prvo smo krenuli u demontažu starih instalacija, zidova i slično, što je trajalo mjesec dana. Nakon toga smo krenuli u montažu novih instalacija. Radovi napreduju, ispred dinamičkog smo plana oko mjesec dana, sve ide svojim tijekom,” izjavio je glavni inženjer Jakov Gotovac.

Cilj projekta je uspostava objedinjenog hitnog bolničkog prijema Opće bolnice Dubrovnik kako bi se povećala dostupnost hitne zdravstvene skrbi pacijentima uz istodobno povećanje njezine kvalitete. Adaptacijom postojeće bolničke zgrade unutar kompleksa bolnice, te nabavom i ugradnjom suvremene opreme očekuje se povećanje dostupnosti zdravstvene skrbi za hitna stanja, optimizacija poslovnog procesa bolnice u zbrinjavanju hitnih stanja te kvalitetnije i brže pružanje hitne medicinske pomoći.