Pretraga

Tekst
A A A
Prikaz
.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}
accessibility
Email
Veličina teksta
A A A
Tema
accessibility

TEMATSKA KONFERENCIJA U DUBROVNIKU

02. veljače 2022. god. s početkom u 11.00 sati u Studentskom domu Dubrovnik na adresi Ul. Marka Marojice 2, 20000 Dubrovnik u hibridnom obliku se održala tematska konferencija, u okviru projekta TELE.DOC, o primjeni telemedicine u njezi traumatoloških bolesnika.

Cilj konferencije je promocija različitih telezdravstvenih programa i primjera dobre prakse u upravljanju traumama.

Izlagači na konferenciji su bili:

  • Opća bolnica Dubrovnik, ravnatelj – izv.prof.prim.dr.sc. Marijo Bekić, dr. med.
  • Voditelj Zajedničkog tajništva – Interreg IPA Program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020. – Kristijan Futač, dipl.iur.
  • „Telemedicina u RH, gdje smo i kamo idemo?“ – prim.mr. Maja Grba-Bujević, dr, med.
  • Primjer dobre prakse – Projekt Heart Net IPA CBC – Croatia-Serbia – prof.dr.sc. Ilija Srdanović, dr.med.
  • Opšta bolnica Kotor – Mirjana Ivanović, dipl.oec.
  • Kantonalna bolnica „dr. Safet Mujić“ Mostar – Prim. Mehmed Haznadar, dr.med.

Zbog potencijala kojeg telemedicina ima, i mogućnosti proširenja pristupa izvrsnoj medicinskoj skrbi, što se potvrđuje njezinom isplativošću, telemedicina predstavlja vertikalu zdravstvenog sustava.

Ovim projektom uspostavlja se mreža temeljena na primjeni inovativnih alata u digitalnom okruženju s naglaskom na dominaciju u prostoru audiovizualne komunikacije, transferu medicinskih podataka, te konzultacijama među odjelima traumatološke skrbi u stvarnom vremenu.

Nabavka specijalizirane medicinske opreme i kapaciteta aktivnosti izgradnje, koji su ključni za kvalitetu medicinskog osoblja, povećat će kvalitetu bolničke i izvanbolničke skrbi za više od 1468 traumatoloških pacijenata u tri zemlje.

Projekt TELE.DOC financira Europska unija kroz Interreg IPA Program prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020. Provedba projekta započela je 1. ožujka 2020. godine i trajat će do 28. veljače 2022. Ukupna vrijednost projekta je 1.116.029,99 EUR. Partneri na projektu su: Opća bolnica Kotor i Općina Kotor (Crna Gora), Opća bolnica Dubrovnik (Hrvatska) i Javna ustanova Kantonalna bolnica „Dr. Safet Mujić“ Mostar (Bosna i Hercegovina). Projekt TELE.DOC ima za cilj poboljšati liječenje traumatoloških pacijenata kroz ulaganja u postojeće zdravstvene usluge triju bolnica.