Pretraga

Tekst
A A A
Prikaz
.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}
accessibility
Email
Veličina teksta
A A A
Tema
accessibility
Voditelj odjela Marko Marinović dr. med. specijalist hitne medicine markoma@bolnica-du.hr
Kontakti
+385 (0)20 431-649 Administracija
Glavni tehničar Davor Raguž univ. mag. med. techn. davorr@bolnica-du.hr

Liječnici

  • Marko Marinović, dr. med. specijalist hitne medicine

Voditelji timova

  • Ana Radetić, mag. med. techn.
  • Nikoleta Miljević, bacc. med. techn.
  • Ana Kristić, bacc. med. techn.
  • Iris Kurtović, mag. med. techn.
  • Ana Matušić, bacc. med. techn.

Ukratko o odjelu

Hitni prijam, izvornog naziva “Ambulanta za hitni prijam i upis bolesnika” osnovan je 13.03.1995 godine. S radom je počeo 01.04.1995 godine u prostoru Opće bolnice, bivši prostor koji je koristila Služba hitne pomoći. Djelatnici Hitne prijamne ambulante i upisa bolesnika raspoređeni su na određeno vrijeme s drugih odjela i odradili su najveći dio posla kako u organizacijskom tako i u redovnom radnom vremenu, skrbeći o bolesnicima koji su na hitan prijam dolazili osobno, u pratnji rodbine, dovoženi kolima hitne pomoći ili sanitetskog prijevoza s područja cijele županije Dubrovačko – neretvanske i iz susjedne republike BiH. Kroz određeni vremenski period postignuta je puna ekipiranost medicinskih sestara i tehničara te opremljenost prostora suvremenim pomagalima i opremom. Stručnu nadgradnju u radu ambulante pružali su svi liječnici specijalisti Opće bolnice, a nakon redovnog radnog vremena u Hitnoj prijamnoj ambulanti radili su dežurni liječnici Opće bolnice. U 2002 .godini Hitna prijamna ambulanta seli u novo izgrađene prostore, u sklopu preseljenja zajedno sa Službom hitne medicinske pomoći, koja je i nakon odvajanja 1995. godine egzistirala u prostoru Opće bolnice. Preseljenjem Hitne medicinske pomoći u nove prostore, Hitna prijamna ambulanta prelazi u prostore koje koristi i danas.

O nama danas

Objedinjeni hitni bolnički prijam – Centar hitne medicine je organiziran kao jedinstveno ulazno mjesto u bolnicu za hitne slučajeve.

Hitna medicina je specijalnost u kojoj se zbrinjavaju akutno bolesne i/ili ozlijeđene osobe koje trebaju neodgodivu medicinsku pomoć. Hitna medicina temelji se na znanjima i vještinama u dijagnozi i liječenju akutnih i hitnih bolesti i ozljeda svih dobnih skupina. Hitna medicina je struka koja zahtijeva kompleksno znanje i vladanje naprednim vještinama, poput otvaranja i/ili održavanja dišnog puta (područje anesteziologije), zbrinjavanja rana (područje kirurgije) i/ili zbrinjavanja prijeloma (područje ortopedije), zbrinjavanja srčanog zastoja (područje interne medicine), pa do odstranjivanja stranog tijela u dišnom putu i zaustavljanja krvarenja iz nosa (područje ORL) ili vođenja poroda (područje porodiljstva). Nužne su i odgovarajuće psihofizičke predispozicije i sposobnost dobrog podnošenja stresa u neočekivanim situacijama i teškim prizorima.

Hitni bolnički prijam OB Dubrovnik pokriva sve specijalističke struke osim pedijatrije i ginekologije.
Radno vrijeme je svakim danom od 00-24 sata. Pacijenti se primaju na liječenje upućeni od liječnika obiteljske medicine, transportirani od strane Hitne medicinske pomoći ili se mogu javit bez uputnice, izravno zatražiti pomoć.