Pretraga

Tekst
A A A
Prikaz
.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}
accessibility
Email
Veličina teksta
A A A
Tema
accessibility
VODITELJ ODJELA Izv. prof. prim. dr. sc. Marko Margaritoni dr. med. specijalist opće kirurgije, subspec. plastične kirurgije markom@bolnica-du.hr
GLAVNA SESTRA Tatjana Knego bacc. med. techn. tatjanak@bolnica-du.hr

Liječnici

Izv. prof. prim. dr. sc. Marko Margaritoni dr. med. specijalist opće kirurgije, subspec. plastične kirurgije
Robert Selmani dr. med. specijalist opće kirurgije, subspec. plastične kirurgije
Ana Jelavić Čokljat dr. med. specijalist plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije
Maja Maglić dr. med. specijalist plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije
Damjan Ilić dr. med. specijalizant plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije
Slavko Radan dr. med. specijalizant plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije

Ukratko o odjelu

U okviru Službe za kirurške djelatnosti, plastično rekonstrucijska kirurgija je relativno mlada grana, s početkom razvoja 2000.godine. Preseljenjem tadašnjeg Kirurško-traumatološkog odjela u objekt D, u siječnju 2003. godine, prostorno se razdvajaju kirurške specijalnosti pa se, među ostalima, postupno formira i Odsjek plastične kirurgije i kirurgije dojke . Reorganizacijom kirurških službi, u lipnju 2014.godine, Odsjek prerasta u Odjel opće i plastične kirurgije s pet liječnika općih i/ili užih specijalista i specijalizanata, te kvalitetno educiranim medicinskim sestrama.
Današnji odjel ima 11 bolesničkih kreveta s pratećim radnim prostorima na površini oko 300 m2, a od 01.srpnja, 2017. god. s novim nazivom Odjel za plastičnu kirurgiju i kirurgiju dojke. Godišnje se na odjelu izvrši 600-700 bolničkih operacijskih zahvata iz različitih područja plastično-rekonstrukcijske i estetske kirurgije, i to pretežno elektivnih. Ambulanta za plastičnu kirurgiju i kirurgiju dojke godišnje pruža oko 7000 usluga (pregledi, konzultacije, prevoji, ambulanti zahvati).
U sklopu odjela više od 15 godina formiran je Onkološki multidisciplinarni tim s pridruženim specijalistima odgovarajućih struka i redovitim tjednim sastankom . Liječnici odjela sudjeluju u stručnom, znanstvenom i nastavnom radu u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, Splitu i Zagrebu. Organiziranjem te sudjelovanjem na domaćim i međunarodnim kongresima i simpozijima, predstavlja važan dio naše djelatnosti u pogledu razvoja struke. Odjel je nositelj organizacije šest domaćih i međunarodnih kongresa, tri međunarodna simpozija i više od 10 tečajeva i radionica.

DIJAGNOSTIČKI, TERAPIJSKI I OPERACIJSKI POSTUPCI