Pretraga

Tekst
A A A
Prikaz
.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}
accessibility
Email
Veličina teksta
A A A
Tema
accessibility
VODITELJ ODJELA Prim. dr. sc. Zajim Čustović dr. med. specijalist urologije, subspec. urološke onkologije zaimc@bolnica-du.hr
GLAVNA SESTRA Ivana Đurić dipl. med. techn. iva@bolnica-du.hr

Liječnici

Prim. dr. sc. Zajim Čustović dr. med. specijalist urologije, subspec. urološke onkologije
Siniša Šoša dr. med. specijalist urologije, subspec. urološke onkologije
Paul Ivan Šikić dr. med. specijalist urologije
Jelena Križančić dr. med. specijalist urologije
Jelena Nekić dr. med. specijalizant urologije

Ukratko o odjelu

Urološki odjel sastoji se od stacionarnog i polikliničkog dijela. Stacionarni dio Odjela smješten je na prvom katu, raspolaže s 12 kreveta. Rad u Dnevnoj bolnici organiziran je radom na tri dodatna kreveta.
Svakodnevni operacijski program uključuje tzv. otvorene i endoskopske zahvate, koji se obavljaju u posebnoj operacijskoj dvorani, opremljenoj najsuvremenijim medicinskim uređajima za izvođenje operativnih zahvata. Svakodnevno se obavljaju i operativni zahvati iz dječje urologije. Želimo naglasiti da smo orjentitani na uvođenje novih pristupa u liječenju pacijenata koji se odnose na operacijske, dijagnostičke i terapijske metode.

Poliklinički dio se sastoji od šest ambulanta:
– Opća urološka ambulanta
– Hitna urološka ambulanta
– Ambulanta za urodinamiku i neurologiju
– Ambulanta ua ultrazvučnu dijagnostiku
– Ambulanta za endoskopsku dijagnostiku
– Ambulanta za dječju urologiju

Znanstvena aktivnost:
Znanstvena aktivnost je oduvijek bila važan dio djelovanja i rada urologa OB Dubrovnik, putem znanstvenih i stručnih radova raznovrsne tematike iz područja urologije. Znanstvena djelatnost doprinosi stručnom usavršavanju liječnika. Potreba za prezentacijom vlastitog djelokruga rada i otkrića kroz znanstveno-stručne radove je neophodna, radi usporedbe dobivenih rezultata s rezultatima ostalih stručnjaka iz domene urologije i srodnih područja, kako bi adekvatno mogli mjeriti i ocjenjivati naš rad. Današnja generacija urologa OB Dubrovnik predstavlja stručnjake, koji su po rezultatima rada dio perspektivne generacije hrvatske urologije.